- Fortsatt dårlig trent

ÅRÅSEN (Dagbladet): Rikardur Dadason kom fra LSK-benken og dunket inn tre livsviktige mål i bunnstriden. - Veldig bra kamp, men han er fortsatt ikke godt nok trent, er skussmålet fra LSK-trener Arne Erlandsen.

Hovedpersonen sjøl er faktisk ydmyk nok til å innrømme at han ikke er i sin beste form, men likevel overskygger ikke det gleden over å ha satt ny personlig rekord på seniornivå.

Første gang

- Jeg har faktisk aldri scoret tre mål i en kamp i eliteserien før. Jeg har scoret to i mange kamper. Og jeg hadde sjansen siste året i Viking. I en kamp mot Bryne hadde jeg sjansen. Jeg hadde puttet to, skulle ta straffe, men ble overmodig og skulle prøve en fiks lobbvariant. Det gikk ikke så bra.

Dadason kom til LSK fra Stoke. Etter at han forlot Viking etter cupfinalen høsten 2000, ble oppholdet i engelsk 2. divisjon en stusslig tid. Mange skadeopphold ga ham lite spilletid, og karrieren stoppet opp.

- Sett i ettertid er det lett å angre på at jeg reiste til England. Men det kom noe bra ut av det. I Stoke fant jeg en lege som virkelig fikk ordnet kneet mitt. Jeg tror nesten man kan si han reddet karrieren min.

Dadason ble sine tre mål til tross byttet ut drøye 20 minutter før slutt.

Erstatter Frode Birkeland var nesten like god. Og den utleide Lyn-spissen var glad han fikk vise seg fram. Etter at Dadason og Uwe Rösler kom til LSK, har han slitt benken mye.

- Endelig fikk jeg vist litt av det jeg er god for, sier Birkeland til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at han misliker å ha gått fra å være førstevalg til å bli fjerdevalg som spiss på Åråsen.

- Jeg føler meg litt, ja, jeg vet ikke om jeg skal bruke ordet lurt. Men jeg kom jo hit fordi jeg satt på benken i Lyn, og ønsket spilletid. Nå har jeg jo endt opp med å spille mye mindre her.

Praktscoring

6- 0-målet hans mål var en perle. Han vendte opp på midtbanen. Slo til Gunnar Halle som forserte på høyrekanten. Birkeland gikk på et 30-metersløp. Fikk ballen tilbake fra Halle, og dunket den inn på direkten i nærmeste hjørne fra drøyt 20 meter.

LSK-trener Arne Erlandsen nekter å snakke om tabellsituasjonen. Erlandsen maler på sin gamle trenerlekse om at eneste veien til forbedret prestasjon, er den daglige kvaliteten på treningen.

- Så du tar ikke to ekstra øl i kveld for å feire at dere er over streken?

- Nei, sier Erlandsen kontant.

Men Dagbladet reddes av assistenttrener Hallvar Thoresen, som har fulgt med på samtalen i bakgrunnen.

- Vi tar ikke to øl. Vi tar tre.

4-0: Den totale ydmykelse: Rikardur Dadason tar en frekk tunnel på Helge Bjønsås og setter ballen i mål. Verken Start-forsvareren eller målvakt Rune Nilssen kunne gjøre noe som helst.