Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt en god sjanse for EM

Norge på 3. plass i gruppa etter Portugal-tapet.

Foto: EPA/MARIO CRUZ
Foto: EPA/MARIO CRUZ Vis mer

LISBOA / OSLO (Dagbladet): • Portugal - Norge 1-0

Norge er på 3. plass i gruppe H etter å ha tapt mot Portugal i Lisboa.

Drillos menn har like mange poeng som henholdsvis Danmark og Portugal, men målfoskjellen skiller de tre lagene. Norge skal møte Island og Kypros hjemme, og Danmark borte.

I København Norge ha poeng for å kunne komme til et EM-sluttspill i 2012, mener Drillo som mener det blir tøft, men ikke umulig.

- Det blir vanskelig å gå videre, men vi har fortsatt en fair sjanse. Må vinne våre to hjemmekamper mot Island og Kypros. Det er et «must». Så må vi kanskje ha et poeng mot Danmark. Det kommer til å bli veldig tett.

- I forhold til Portugal er vi i den situasjonen at hvis likt poeng med dem, er det målforskjell som teller ettersom innbyrdes er likt. Mye bedre med 1-0 enn 2-0, for å si det sånn, sa Egil Drillo Olsen etter kampen.

- Veldig sterkt lag Norge spilte en god kamp i den portugisiske hovedstaden, og kan reise tilbake til Oslo med hevet hode. Det var likevel en litt skuffet Drillo som møtte pressen etter kampen.

«Drillos» skapte nemlig flere store muligheter i den første omgangen.

- Vi møtte et veldig sterkt lag, noe vi visste vi kom til å gjøre. Vi fikk kampen inn i sporet vi ville i første omgang, selv om Portugal hadde ballen mye mer enn oss skapte vi noen store sjanser. Men vi må score på sånne sjanser for å ha en sjanse mot en så sterk motstander, sier Egil Olsen på pressekonferansen etter kampen.

Surt Rune Almenning Jarstein mente tapet var «surt».

- Vi gjorde en god defensiv jobb, og hadde to store sjanser. Surt å tape, sier målvakten til Viasat som spilte en god kamp i det norske buret.

Han hadde gledet seg til kampen hele dagen, og føler seg nå en erfaring rikere.

- Jeg tar med meg en stor opplevelse. Det var gøy utpå der. En opplevelse for livet.

ET BEDRE LAG: Portugal var et bedre lag enn Norge, mente Egil Drillo Olsen. Foto: AFP Photo / Francisco Leong / Scanpix
ET BEDRE LAG: Portugal var et bedre lag enn Norge, mente Egil Drillo Olsen. Foto: AFP Photo / Francisco Leong / Scanpix Vis mer