Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt et lite Gro-håp

Norge rammes av skader.

MINDRE BELASTNING: Gro Hammerseng har bedt om VM-fri for å spare kroppen, men kanskje kan Thorir Hergeirsson overtale henne til å bli med. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
MINDRE BELASTNING: Gro Hammerseng har bedt om VM-fri for å spare kroppen, men kanskje kan Thorir Hergeirsson overtale henne til å bli med. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

|||Håndballandslagets Thorir Hergeirsson kan få en trøblete start på jobben. Han utelukker ikke helt et nytt Gro Hammerseng-forsøk.

Kristine Lunde-Borgersens skade setter henne med all sannsynlighet utenfor VM. Dermed har Hergeirsson store utfordringer blant bakspillerne.

Hammerseng (sto også over EM i fjor) har takket nei til VM. Hun mener at den fysiske belastningen blir for stor.

- Er det aktuelt å undersøke om Hammerseng vil revurdere sin beslutning?

- Det er det for tidlig å si noe om. Men vi har god dialog og kontakt med Gro. Så får vi se hvordan hun takler det når det blir tett med kamper på klubblaget. Vi har ingen historie der vi presser spillere på noen måte, sier Hergeirsson til NTB.

Stjernerekke borte
Fraværslisten ser ut til å kunne bli omfattende. De fleste på den er backer som kan bidra både i forsvar og angrep, altså de meget verdifulle toveisspillerne:

• Katja Nyberg (helt uaktuell, kne)

• Kristine Lunde-Borgersen (ytterst tvilsom, kne)

• Gøril Snorroeggen (tvilsom, skulder)

I tillegg har Tonje Larsen slitt med smerter (kne) i hele sommer. Hun har nesten ikke vært på banen for Larvik i oppkjøringskampene. Hvor mye hun tåler, er uklart.

Må ta hensyn
Står Hammerseng på sin beslutning, er situasjonen mildt sagt vrien.

- Kan det bli aktuelt å la enkelte spillere slippe kamper i oppkjøringen og VM?

- Det må i så fall være så lite at det ikke dominerer bildet. Det må være veldig gjennomtenkt dersom det skal tas slike hensyn. Samtidig har det jo vist seg de siste årene at man må ta hensyn til belastning. Men målet er at de som er med er det 100 prosent, sier Hergeirsson.

VM spilles i Kina i perioden 5.-20. desember. Norge vant både OL og EM i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media