Fortsatt for dårlig, jenter!

Det norske gullangrepet har fått en svært trang VM-fødsel. Slik jentene spiller nå, er det svært langt fram til VM-medalje.

NORGE - TUNISIA 27-25:

Etter sjokktapet 29-30 for Ukraina tirsdag, var det Tunisia som skulle gi Norge selvtillit i håndball-VM. Men i 35 minutter ble det en lidelse av en håndballkamp sett med norske øyne.

Etter 23 minutter sto det 9-9. Mot Tunisia!

Dårlig skyting og en ny rekke tekniske feil (ti i 1. omgang) gjorde at det lenge var en viss spenning i kampen, til tross for at nordafrikanerne var enda mer gavmilde til å kaste bort ballen i angrep enn Norge.

Etter pause kom den norske stayerevnen overraskende nok ikke så mye mer til sin rett. Det endte med en knapp og intetsigende seier, og trener Marit Breivik lyste ikke etter kampen.

Sin egen fiende

- Jeg var aldri redd for at vi skulle tape, men vi burde ha kjørt fra Tunisia. Jeg føler at laget på en måte litt er sin egen motstander. Vi må komme oss i angrepsposisjon igjen. Vi må føle at vi ikke er den eneste gullaspiranten i VM, sa Breivik til NTB.

- Dette må vi og jeg jobbe med for å få det fram. Det går i rykk og napp både i forsvar og angrep. Vi lot også Tunisia få gjøre det vi vet de kan.

Tunisia scoret flere ganger fra lang distanse mot passive norske spillere. Effekten av forsvarsdrillingen fra formiddagstreningen ble ikke som Breivik hadde håpet.

Mye av det norske angrepsspillet henger på Katja Nybergs innsats. Hun var borti veldig mye og framsto som Breiviks klart beste spiller.

Kantene Monica Sandve og Linn-Kristin Riegelhuth og Kristine Lunde viste også bra uttelling i angrep.

Skjebnekamp

Ukrainas 28-28 mot Romania gjør at Norge nå ikke kan bli bedre enn nummer to i gruppen. Der er Japan, Tunisia og helt hjelpeløse Argentina for dårlige til å ta poeng fra de tre store.

Ukrainerne får med seg tre poeng til mellomrunden mens søndagens oppgjør mellom Norge og Romania blir en skjebnekamp for Marit Breiviks lag. Alt annet enn seier der vil gi svært dårlige forutsetninger med tanke på semifinalespill.

Skulle Norge gå poengløs videre, kan det også se stygt ut for en plass i Aten-OL.

I morgen venter en overlegen seier på Norge. Argentina er skandaløst dårlig og tapte 13-43 for Romania tirsdag.

(NTB)

Norges Katja Nyberg i kamp med en tunisiske spiller .
Unni Hinkel prøver å score med tunisiske Raia Touni på slep.
Norges keeper Heidi Tjugum startet i mål i kampen mot Tunisias i Norges andre kamp i i VM i håndball.