Fortsatt gratis å se fotball-VM på TV

God nyhet til alle fotballfrelste.

GRATIS VM. Fotball VM skal fortsatt gå på gratiskanaler. Forhåpentligvis med Norge i et sluttspill igjen, som her mot Skottland.
GRATIS VM. Fotball VM skal fortsatt gå på gratiskanaler. Forhåpentligvis med Norge i et sluttspill igjen, som her mot Skottland.Vis mer

Norske fotballfrelste kan glede seg over en avgjørelse i EFTA-domstolen som sikrer fortsatt fotball-VM på gratiskanaler.

Domstolen slo fredag fast at alle VM-kamper kan stå på Norges liste over sportsarrangementer som regnes som så viktige at de må sendes på åpne kanaler som er tilgjengelige for alle.

Godkjente norsk liste EFTAs overvåkingsorgan ESA har godkjent den norske listen, men den ble klaget inn for domstolen i Luxembourg av FIFA. Det internasjonale fotballforbundet argumenterte for at andre kamper enn finalen, semifinalene og norske kamper ikke kunne stå på en slik gratisliste.

- EFTA-domstolen avsa i dag dom hvor FIFAs søksmål ble forkastet, kunngjorde domstolen på sin hjemmeside fredag.

Det er et EU-direktiv som åpner for at Norge kan sette sportsbegivenheter på en egen gratisliste fordi de regnes å ha «stor samfunnsmessig interesse». Både FIFA og UEFA klaget reglene inn for EU-domstolen, som også har avvist klagemålet.

Også EM I følge Dagens Næringsliv gjelder også EFTA-beslutningen kommende EM-sluttspill.

(NTB)