Fortsatt håp for Hønefoss

Fikk med seg viktig poeng fra Bergen.

BERGEN (Dagbladet): Brann- Hønefoss BK 0-0: Hønefoss BK holder liv i fortsatt tippeligaspill neste sesong etter en god kamp og ett poeng i Bergen.

Men de skulle gjerne hatt full pott.

- I dag var vi best. Derfor var det surt å tape to poeng, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smedrud.

For Brann betydde kampen ingenting. Gjestene fra Hønefoss burde helst vinne for å holde liv i drømmen om tippeligaspill også neste år. Det var rammen rundt årets nestsiste hjemmekamp på Brann stadion denne sesongen.

Brann åpnet best og hadde et spillermessig overtak de første 25 minuttene. Men hjemmelaget skapte ikke mye farlig foran Hønefoss' keeper Steve Clark.

Hønefoss skapte heller ikke all verden, men i det 12. minutt burde Mikkel Vendelbo scoret på hel volley fra bakerste stolpe. I stedet ble det et halvhjertet skudd. Dette var en av omgangens største sjanser.

Burde scoret Hønefoss BK var best i andre halvdel av 1. omgang, men et overtak på midtbanen førte ikke til målsjanser. Unntaket var Riku Riskis sjanse i det 33. minutt.

Alene med Branns keeper, Jørgen Mohus, burde toppscoreren til gjestene scoret sitt tiende mål for sesongen.

HLDT NULLEN: Steve Clark redder foran Branns Martin Pusic på Brann stadion. Ett poeng holder fortsatt liv i Hønefoss-håpet om kvalikplass.  
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
HLDT NULLEN: Steve Clark redder foran Branns Martin Pusic på Brann stadion. Ett poeng holder fortsatt liv i Hønefoss-håpet om kvalikplass. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Gjestene burde gått til pause med ledelse etter å ha dominert andre halvdel av førsteomgang, men uflaks og litt udyktighet i avslutningene sørget for en målløs førsteomgang.

Brann-spillerne fikk pipekonsert på vei inn i garderoben, etter nok en kjedelig forestilling på hjemmebane.

Branns keeper holdt nullen Vertene åpnet andreomgang best. Etter drøye kvarteret fyrte Fredrik Haugen av en skudd i tverrliggeren etter et bra angrep. Men så ble det stille foran gjestenes keeper.

Hønefoss fikk et overtak, og kjempet seg til flere gode sjanser. Branns keeper, Jørgen Mohus, reddet Brann gang på gang med glimrende redninger, til fortvilelse for gjestene som hadde fortjent en scoring.

Drøyt 9000 billetter ble meldt solgt til denne kampen. Om lag halvparten av dem møtte opp på Brann stadion for å se et lite inspirert Brann-lag.

Hønefoss viste gode takter selv om målene manglet. Fortsetter de slik de to siste kampene, kan de fort kjempe til seg en kvalikplass i år.