Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt håp om å redde restene av NHL-sesongen

Spillerne i National Hockey League er gått med på å senke lønnsnivået med 24 prosent. Det gjør at det fortsatt er et ørlite håp om at resten av sesongen kan reddes.

Det var samtaler mellom klubbeierne og representanter for spillerne i Toronto torsdag. Eierne fikk ikke gjennomslag for sitt viktigste krav om en mer varig utgiftsreduksjon, men spillerne kom likevel eierne i møte på et viktig punkt om lønninger. Det er likevel bare snakk om et engangskutt.

Halve sesongen er allerede borte, og dersom det ikke kommer til enighet i løpet av ganske kort tid, kommer National Hockey League (NHL) til å bli den første lagsporten på det nordamerikanske kontinentet som mister en hel sesong.

Arbeidskonflikten har vart siden midt i september, da eierne gikk til lockout. Mange av spillerne har etter det funnet seg nye klubber i Europa, hvor de spiller på midlertidige kontrakter.

Et nytt møte mellom partene i NHL-konflikten er avtalt til tirsdag neste uke. Eierne ga uttrykk for en viss entusiasme etter utspillet fra spillerne, men bare som et utgangspunkt for videre forhandlinger.

Spillerne mener at eierne vil spare 270 millioner dollar (1,6 milliarder kroner) det første året med lønnskuttet på 24 prosent. I løpet av tre år kan innsparingen bli på 600 millioner dollar (3,6 milliarder kroner).

Til nå er 85 spilledager gått tapt i NHL. Det betyr at 382 kamper aldri kommer til å bli spilt, men håpet om å redde resten av sesongen er tilbake på rett spor, selv om det henger i en syltynn tråd.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media