<strong>TIL NORGE?:</strong> President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), håper fortsatt på en norsk søknad til sjakk-VM. Her gratulerer han Magnus Carlsen med seieren i Chennai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TIL NORGE?: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), håper fortsatt på en norsk søknad til sjakk-VM. Her gratulerer han Magnus Carlsen med seieren i Chennai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Fortsatt håp om norsk VM-kamp for Carlsen

FIDE kan utsette fristen - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble det kjent at flere aktører jobber hardt for å få Magnus Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand i november til Oslo. Utfordringen er penger - det koster mellom 40 og 50 millioner kroner å arrangere sjakk-VM.

Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson innrømmer at det ser mørkt ut to dager før fristen går ut onsdag.

- For øyeblikket ser det dårlig ut, og jeg begynner å tvile på en norsk søknad, sier han til Dagbladet.

Seinere mandag ettermiddag bekreftet Aulin-Jansson overfor Aftenposten at det ikke blir noen norsk søknad med den nåværende søknadsfristen.

Avhengig av ny frist Men det er verdt å merke seg at den forrige fristen ble utsatt fordi ingen søkere hadde meldt seg, og det kan fort skje igjen. Da øker sannsynligheten for kamp på hjemmebane for Magnus Carlsen.

To døgn før FIDE skal ha søknadene i hende, har ingen av de aktuelle byene gått ut offentlig og sagt at de vil arrangere det andre VM-møtet mellom Anand og Carlsen. Blant de heteste kandidatene er New York, Paris, Dubai, Baku og Khanty-Mansijsk. At ingen av disse foreløpig ser ut til å ha offisielt meldt sin interesse, tenner et lite håp for sjakkpresidenten.

- Det er kort tid igjen til fristen, og jeg vil anslå at det er en 70-80 prosents sjanse for at jeg hadde visst det om noen hadde sendt inn en søknad, sier Aulin-Jansson.

Sagt enklere: Hvis fristen opprettholdes, og FIDE har fått inn minst én søknad, blir det ikke VM-kamp i Norge denne høsten. Men hvis det igjen blir en utsatt frist som en følge av mangel på søkere, øker sjansene betraktelig.

Tyst fra FIDE Mannen som er ansvarlig for søknadsprosessen i FIDE, Nigel Freeman, ønsker ikke å kommentere saken før onsdag.

- Om noen hadde gått ut offentlig og sagt at de har søkt, kunne jeg kommentert det, men det er det ingen som har gjort. Derfor kan jeg ikke si noe før fristen har gått ut, sier Freeman til Dagbladet.

<strong>TAUS:</strong> Nigel Freeman i FIDE. Foto: Andreas Kontokanis/Flickr/Creative Commons
TAUS: Nigel Freeman i FIDE. Foto: Andreas Kontokanis/Flickr/Creative Commons Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer