Fortsatt håp om norsk VM-kamp for Carlsen

FIDE kan utsette fristen - igjen.

TIL NORGE?: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), håper fortsatt på en norsk søknad til sjakk-VM. Her gratulerer han Magnus Carlsen med seieren i Chennai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TIL NORGE?: President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson (t.h.), håper fortsatt på en norsk søknad til sjakk-VM. Her gratulerer han Magnus Carlsen med seieren i Chennai. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble det kjent at flere aktører jobber hardt for å få Magnus Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand i november til Oslo. Utfordringen er penger - det koster mellom 40 og 50 millioner kroner å arrangere sjakk-VM.

Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson innrømmer at det ser mørkt ut to dager før fristen går ut onsdag.

- For øyeblikket ser det dårlig ut, og jeg begynner å tvile på en norsk søknad, sier han til Dagbladet.

Seinere mandag ettermiddag bekreftet Aulin-Jansson overfor Aftenposten at det ikke blir noen norsk søknad med den nåværende søknadsfristen.

Avhengig av ny frist Men det er verdt å merke seg at den forrige fristen ble utsatt fordi ingen søkere hadde meldt seg, og det kan fort skje igjen. Da øker sannsynligheten for kamp på hjemmebane for Magnus Carlsen.

To døgn før FIDE skal ha søknadene i hende, har ingen av de aktuelle byene gått ut offentlig og sagt at de vil arrangere det andre VM-møtet mellom Anand og Carlsen. Blant de heteste kandidatene er New York, Paris, Dubai, Baku og Khanty-Mansijsk. At ingen av disse foreløpig ser ut til å ha offisielt meldt sin interesse, tenner et lite håp for sjakkpresidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.