FORTSATT I GULLKAMPEN: VM i hurtigsjakk avgjøres fredag. Magnus Carlsen er etter dagens to første partier fortsatt i gullkampen. Foto: REUTERS/Anton Vaganov
FORTSATT I GULLKAMPEN: VM i hurtigsjakk avgjøres fredag. Magnus Carlsen er etter dagens to første partier fortsatt i gullkampen. Foto: REUTERS/Anton VaganovVis mer

Magnus Carlsen fortsatt i gullkampen i VM i hurtigsjakk

Fortsatt i gullkampen tross rufsete spill

Magnus Carlsen spilte remis mot Danijl Dubov og Vishy Anand i VM i hurtigsjakk. Han ligger dermed ett poeng bak teten etter fredagens to første partier.

Det skal spilles ytterligere tre partier før mesterskapet i St. Petersburg er avgjort. Carlsen ligger ikke an til VM-gull, men muligheten er ikke borte.

Den norske verdensmesteren i langsjakk hadde vunnet sju partier og tapt tre på VMs to første dager. Fredag møtte han tøff motstand i Dubov og Anand.

I det første partiet spilte Carlsen med svart mot Dubov, og de ble enige om remis etter 26 trekk. Carlsen oppga til NRK etter partiet at han var ganske fornøyd med et halvt poeng.

Mot Anand håpet Carlsen å dra fordel av hvite brikker, men ingen av spillerne klarte å skaffe seg et klart overtak. Etter 44 trekk endte partiet i remis, og Carlsen står dermed med 8 av 12 mulige poeng.

Dubov, som var en del av Carlsens sekundant-team under VM-kampen mot Fabiano Caruana, slo senere Anton Korobov, og russeren er dermed i delt ledelse før de siste tre partiene. Han og kineseren Yu Yangyi har ni poeng, mens åtte spillere har 8,5 poeng.