Fortsatt ingen borteseier for Sarpsborg med hjemlengsel

Sandnes Ulf ble for sterke.

Sandnes Ulf sendte Sarpsborg hjem med sitt åttende strake bortetap søndag. Kenneth Sola og innbytter Steven Lennon scoret hvert sitt mål.

Da Sandnes Ulf tok imot Sarpsborg var det 133 dager siden Sarpsborg sist vant en bortekamp i eliteserien. Den gang ble Haugesund beseiret etter en matchvinnende scoring av Magnus Sylling Olsen. Det var 5. mai.

Det var lenge jevnt mellom lagene på en regntung gressmatte i Sandnes. Men elleve minutter ut i annen omgang endret Kenneth Sola kampen. Kjetil Berge gjorde en glipp like utenfor egen 16-meter, og Steinthor Thorsteinsson stjal ballen før han slo inn fra dødlinjen. Sola mottok innlegget med glede og overlistet Duwayne Kerr.

Sarpsborgs stormoffensiv for å utligne mot slutten ble straffet. På overtid av overtiden doblet innbytter Steven Lennon hjemmelagets ledelse etter en kontring.

Sløv åpning Etter pause ble oppgjøret noe helt annet enn det hadde vært i første omgang.

Sjansestatistikken var mager etter de første 45 minuttene. Kun et par halvsjanser hadde varmet Sandnes-publikummet. Den største var det gjestene som skapte, da Mohammed Elyounoussi slo hardt inn fra høyre med fem minutter igjen til pause. Ballen fikk en lei stuss foran Sean McDermott, men ikke nok til at Ulf-keeperen fikk problemer med å holde den.

Sarpsborg var også på hugget i starten av annen omgang. Bare minutter hadde gått da gjestene skapte to store muligheter. Elyounoussi sto for avslutningen begge gangene, men det ville seg ikke.

- Vi hadde nok sjanser til å avgjøre selv, men det klarer vi ikke. Da blir man straffet, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More etter kampslutt.

Det var derfor en gedigen nedtur for østfoldingene at Sola sendte hjemmelaget i føringen.

I poengnød Mot slutten av kampen var det tydelig at poeng er viktig for Sarpsborg. Gjestene presset på, og blant andre Aaron Samuel var nære ved å utligne. Men Sarpsborg hadde ikke marginene på sin side.

I stedet fikk Lennon en enkel jobb med å avslutte en fin kontring med hodet og øke ledelsen til 2-0. Da befant store deler av vertenes mannskap seg i angrep.

Med tapet mot Sandnes Ulf forblir østfoldingene tabelljumbo. Hønefoss er à poeng med Sarpsborg etter tap hjemme mot Start, som for øyeblikket har fem poengs luke til de to nevnte.

Sarpsborgs neste kamper Tromsø (hjemme), Rosenborg (hjemme) og Start (borte).

- Vi har sju kamper igjen. Vi må ta poeng. Det er tett, men vi må ikke miste kontakten med resten av bunnlagene, sa Deane. (©NTB)