Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finn Hågen Krogh:

Fortsatt irritert over diskinga sist helg: - Jeg er en dårlig taper. Jeg har litt å lære der

Krogh glad han har skiftetelt før tv-intervjuene. 

GIKK VIDERE: Her går FInn Hågen Krogh over mål til avansement i sprinten. Trodde han. Diskinga forrige helg gikk hardt inn på ham.<br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GIKK VIDERE: Her går FInn Hågen Krogh over mål til avansement i sprinten. Trodde han. Diskinga forrige helg gikk hardt inn på ham.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Finn Hågen Krogh ble nummer åtte i minitouren på Lillehammer forrige helg, bare femten sekunder bak vinnende Martin Johnsrud Sundby.

Men på veien dit var Krogh sint. Antakelig så sint som det går an å bli etter et skirenn.

Grunnen var at han ble disket i kvartfinalen på fredagens klassisksprint på grunn av skøyting, og gikk dermed glipp av en skog med bonussekunder.

Dårlig taper

Der og da vurderte Krogh å droppe hele minitouren og reise hjem.

- Jeg sa til juryen at jeg er totalt, maksimalt uenig. De mente fortsatt at de har rett, sa Krogh en liten halvtime etter målgang.

Han var fortsatt frådende av sinne.

- Ja, jeg er en dårlig taper. Jeg har litt å lære der. Jeg liker ikke å mislykkes, det gjør jeg ikke. Jeg stiller høye krav til meg selv, og når jeg ikke innfrir det er jeg ikke fornøyd, sier Krogh til Dagbladet i dag.

Det er en ny fredag, vi sitter i en dyp sofa i en peisestue i Davos og snakker om den gode sesongstarten hans.

Den sesongstarten, som på tross av stang ut og diskvalifikasjonen på Lillehammer, har sendt ham inn på åttendeplassen i verdenscupsammendraget.

Urettferdig

Og kanskje nettopp derfor ble han så sint på Lillehammer også. Fordi formen og prestasjonene egentlig skulle tilsi at han allerede nå var topp tre på den lista.

Han følte disken var blodig urettferdig.

- Ja, det gjorde jeg. Klart, jeg skjønner at det er vanskelig for dommerne også. Det skjer mye i en sprint og de prøver så godt de kan å holde reglementet vedlike. Jeg blir jo veldig inhabil når det er jeg som blir diska, men jeg syns det er en stram linje. Skal det være vurderinga i hvert skirenn er det mange som kan bli diska i løpet av en sesong, sier han.

- Er du fortsatt sint?

- Ja, jeg blir nok aldri fornøyd med den disken, men man må jo prøve å glemme det. Jeg brukte kanskje litt vel mye energi på det forrige helg. Men en sånn sprint i en minitour er viktig, så det kunne vært godt å ha de sekundene.

- Du kunne vunnet sammenlagt uten diskvalifikasjonen?

- Ja, hvis du bare ser på matematikken, så. Nei, men det er klart det kunne hjulpet å ha hatt de sekundene siste dagen. Selvfølgelig. Men nå er den helga historie. Nå er det sprinten her som gjelder.

Irriterer seg fortsatt

Søndag er det nok en sprint på verdenscupprogrammet. Den teller riktignok ikke like mye som en sprint der det deles ut bonussekunder til et sammendrag, men like fullt ønsker Krogh å få med seg sesongens første pallplass.

Selv om han innrømmer at han har tenkt mye på Lillehammer-disken også denne uka.

- Ja, og jeg irriterte meg kanskje litt for mye over det. Altså, gjør man noe i grenseland og blir diska for det, da skal jeg si at det er greit. Men når man føler det er feil, blir man kanskje litt ekstra irritert, sier Krogh til Dagbladet.

- Når ble du ferdig med å tenke på dette?

- Nei, jeg vet ikke, sier han og blir stille en liten stund.

Blikket flakker til høyre, noen sekunder etterpå vrir han kroppen dit blikket har flakket.

Mot høyre.

- Så lenge vi prater om det så blir jeg jo minnet på det, så jeg tror vi må la den ligge.

Han ler, men du skjønner at han mener det. Det er noe som heter å smile med øynene, men det er ikke det Finn Hågen gjør akkurat nå.

Vi lar det ikke ligge.

- Har du noen gang vært så sinna etter et skirenn før?

- Nja, det er bra vi har mulighet til å gå inn i et skiftetelt før vi kommer ut. Jeg har jo hatt mine uhell i karrieren, men man må jo prøve å tape og vinne med samme sinn. Der er ikke jeg god nok.

  • Helgas verdenscuprenn for herrer i Davos er 30 kilometer fristil lørdag, og sprint i fristil søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling