Fortsatt læregutter

Norske ishockey-spillere er fortsatt i modningsprosessen under Leif Boorks ledelse. Søndag var Sverige læremester for det unge, urutinerte norske landslaget og de ga seg ikke før det sto 8-0 i målprotokollen..

- Vi er her for å lære. I dag var vi bra med bra start, men vi klarer ikke å holde samme tempo som dem over tid. Når tempoet faller blir vi hardt straffet for det, sa landslagsveteranen Øystein Olsen til NTB.

Olsen var blant dem som forsøkte å sette seg i respekt hos de svenske spillerne. Hvis svenskene hadde noen respekt i det hele tatt forsvant den totalt midtveis i kampen.

Fra 1-0 i første periode gikk Sverige opp til 4-0 på de fem siste minuttene av midtperioden. I den siste perioden gjorde gjestene ytterligere fire mål.

- Det meste går på rutine og vi lære å takle at resultatene går imot oss akkurat nå, sa Olsen, som tror at motstanden i det kommende B-VM blir av en helt annen kaliber.

Tross mange ivrige forsøk offensivt er det ennå mye som mangler i Leif Boorks lag. Nordmennene blir for lette og klare sjanser blir ikke utnyttet. Med et mål eller to hadde mye sett lysere ut.

Norge har ikke gjort mål på over to timers spill. Det siste landslagsmålet kom da Marius Trygg reduserte til 1-2 mot slutten av den siste landskampen mot Danmark for en uke siden.

Bedre betalt

- Vi får nok flere sjanser og bedre betalt for det offensive arbeidet mot lagene vi skal møte i B-VM, sa Olsen.

Den svenske landslagssjefen mente at Norge var en verdig og bra motstander på denne tiden av sesongen.

- Vi har trent hardt i det siste og Norge passer oss godt akkurat nå. De hang med ganske lenge, men det er vi som styrer det meste, sa Kent Forsberg, som trolig bare sender tre eller fire av spillerne som møtte Norge til A-VM i Sveits.