Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt lang vei å gå

Men Larvik vil ikke røpe hvor mye de har fått inn.

PROFESJONELL: Styreleder Thor Edvard Mathisen synes Marit Malm Frafjord og resten av Larvik-jentene har holdt seg svært profesjonelle den siste tida. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
PROFESJONELL: Styreleder Thor Edvard Mathisen synes Marit Malm Frafjord og resten av Larvik-jentene har holdt seg svært profesjonelle den siste tida. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) I slutten av januar ble det kjent at Larvik håndballklubb er nær konkurs, og det ble startet en redningsaksjon.

Målet er fem millioner kroner, som skal redde klubben fra konkurs. Med bare ti dager igjen til redningsaksjonen er over, må redningen være nær.

- Tilbakemeldingene fra aksjonen er god og positiv. I går fikk jeg vite at en lokal bedrift støtter oss med en halv million kroner, sier Larvik HKs styreleder, Thor Edvard Mathisen til Dagbladet.

Rørt styreleder Mathisen og resten av klubben har troa på at de skal få inn pengene de trenger innen aksjonen avsluttes.

- Jeg vil ikke si noe om hvor mye vi har fått inn, det har vi blitt enige om å holde hemmelig så lenge. Vi er heller ikke i nærheten av målet ennå, sier en hemmelighetsfull styreleder.

Både bedrifter og privatpersoner har gitt sin støtte til klubben, og på kampen mot Viborg i helga var det over 3000 tilskuere.

- Det ga oss klare signaler på at folk står sammen her. Etter at vi fikk 500 000 kroner i går, håper vi å få med oss flere andre aktører fra nærområdet. Folk har sagt de skal støtte, så vi får se om de gjør det.

Uansett hva som skjer, så er han glad for støtten klubben har fått i det siste.

- Det er rørende å se at folk stiller opp her, sier en rørt styreleder til Dagbladet.

Profesjonelle spillere Flere av Larviks spillere har kontrakter som går ut i år. Larvik har muligheten til å fornye kontraktene om de har penger, men mest sannsynlig vil de miste muligheten til å signere nye spillere på proffkontrakt neste sesong.

- Nå blir det fokusert på å redde klubben, og så vil vi forholde oss til lovene og reglene angående dette når det kommer senere, sier Mathisen.

Heldigvis for klubben står spillerne på, og er ifølge Mathisen den eneste klubben i Europa som ikke har tapt en eneste kamp i 2015.

- Jentene er profesjonelle rundt dette, og en del av spillerne har vært med på dette i tidligere klubber i Danmark. De jentene på utgående kontrakt er svært profesjonelle, men det har vi sett mye av de årene de har vært hos oss.