Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt like kanaricool

Arne Erlandsen nekter å snakke om spenning og dramatikk to dager før han kan ta seriegull med Kanarifuglene. Les siste nytt foran Tippeliga-avslutningen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBK-sjef Nils Arne Eggen dro fram kalkulatoren da han onsdag rettet blikket fram mot helgas kamp mot Brann:

- Nå er det 75 prosent sjanse for at Lillestrøm tar gullet, og 25 prosent sjanse for oss.

Eggen baserte sitt regnestykke på lagenes motstand i siste runde. Sånn sett ser det unektelig bedre ut for Lillestrøm, som tar imot bånnlaget Tromsø hjemme på Åråsen, enn RBK som skal til Bergen for å møte Brann.

Men Lillestrøm-trener Arne Erlandsen vil ikke være med på den slags Drillo-hjernetrim.

- Helt uinteressant. Vi kan ikke gjøre noe med kamper vi ikke spiller sjøl, sier Erlandsen.

Lillestrøms hjemmeside har imidlertid tenkt på de tall-fikserte på Romerike, og regnet på saken. De har tatt utgangspunkt i at Brann har tatt poeng i åtte av sine siste ti seriekamper (80%) mot Rosenborg i Bergen. LSK har vunnet sju av sine siste ti (70%) mot TIL på Åråsen. Multipliserer man disse sannsynlighetstallene med hverandre, får man 0,56, altså 56 prosent sjanse for LSK-gull.

- Helt uinteressant, sier altså Arne Erlandsen.

Men kanskje er det nettopp han som er den mest kalkulerende. Hele høsten har han dempet forventningspresset på Lillestrøm. Er det rent psykologisk spill?

- Det er bare sånn vi forbereder oss til kamp, sier Erlandsen.

Lillestrøm-sjefen gir ikke inntrykk av å være det minste stresset av å kunne spille for gull på søndag.

- Vi har et helt avslappet forhold til denne kampen, sier Erlandsen.

Men han høres bare 80 prosent overbevisende ut.

Alle kampene spilles søndag kl. 13.00.

LILLESTRØM - TROMSØ

Lillestrøm har de samme problemene som de har hatt den siste tida: Magnus Powell, Pål Strand og Stian Berget er fortsatt skadd. Magnus Kihlberg og Peter Werni har slitt med småskader, men blir trolig klare.

Ingen nye skader siden sist hos Tromsø, men utfordringene skulle være store nok uansett. Trener Tommy Svensson regner ikke med å gjøre store endringer på laget siden sist, til tross for 2-3-tapet hjemme mot Lyn.

Lagoppstillinger sist:

Lillestrøm

Tromsø

BRANN - ROSENBORG

Brann har ingen karantener, men Roy Wassberg er ferdig for i år etter lyskeoperasjonen. Av de som startet mot Molde sist, er Tommy Knarvik usikker på grunn av lysketrøbbel, Alex Valencia er sannsynlig erstatter. Svante Samuelsson er en kandidat på midtbanen, i det som eventuelt blir hans siste kamp på Brann stadion. Men Brann lar ikke Svante spille bare for å gi ham en «avskjedskamp». - Snarere tvert imot. I og med at han har bestemt seg for å forlate oss, er det like naturlig å satse på andre. Tomas Razanauskas og Joachim Walltin spilte dessuten godt der sist. Men det gjorde forsåvidt også Svante da han kom inn sist, sier assistenttrener Tor Thodesen til Dagbladet.no.

I dag venter RBK-spiss Frode Johnsen svar på MR-undersøkelse av den mystiske fotskaden som kommer og går. - Det kjennes ut som tretthetsbrudd, sa han til Adresseavisen i går. Ørjan Berg ble byttet ut mot Celtic etter at han stivnet i en slagskade ved hofta han fikk mot Stabæk, men skal være klar til søndag. Dagfinn Enerly er trolig også ute av spill på grunn av den betente achillesen. Harald Martin Brattbakk og Odd Inge Olsen trente ikke for fullt i går, og det er usikkert om de blir klare.

Lagoppstillinger sist:

Brann

Rosenborg

SOGNDAL - BODØ/GLIMT

Håvard Flo er fortsatt ute av spill. Sindre Erstad og Dag Christian Sørum testes på trening i kveld, begge sliter med strekkskader. - Robbie Russel starter sannsynligvis om Sørum ikke blir klar, sier SIL-trener Torbjørn Glomnes til Dagbladet.no. Tommy Øren starter på benken også denne uka.

Glimt har fortsatt Arild Berg, Tommy Bergersen, Stig Johnansen og Christian Berg langtidsskadd. - Vi har vunnet tre kamper på rad, og vil gjerne vinne en til før vi tar ferie, sier Glimt-trener Øystein Gåre til Dagbladet.no. Han vurderer å gi noen av de yngre spillerne litt mer spilletid, men tror ikke han kommer til å gjøre store forandringer på laget som slo Viking sist.

Lagoppstillinger sist:

SogndalGlimt

LYN - BRYNE

Yngvar Håkonsen ble skadd da Lyn slo Tromsø 3-2 på Alfheim sist. I tillegg er Tommy Nilsen neppe aktuell på grunn av kneskade. - Det kommer til å bli en del endringer fordi Håkonsen er ute, sier Stuart Baxter til Dagbladet.no. Han kan sende sitt lag ut på banen med senkede skuldre, vel vitende om at laget har sikret plassen. - Jeg håper vi senker skuldrene uten å senke innsatsviljen.

Brynes Kai Ove Stokkeland måtte ut tidlig sist. En blødning i kneet gjør at han er tvilsom til søndagens kamp. Ole Hjelmhaug har karantene.

Lagoppstillinger sist:

Lyn

Bryne

ODD GRENLAND - STRØMSGODSET

En smell i lilletåa sørget for at Alexander Aas er ferdig med sesongen. I tillegg sliter Edwin van Ankeren med en strekk. Martin Wiig debuterte fra start sist - og svarte like godt med hat trick. - Det er vanskelig å vrake en som griper sjansen så godt, innrømmer Odd-trener Arne Sandstø. Men noe endelig lag er ikke tatt ut foreløpig.

Strømsgodset-trener Arne Dokken er glad han har Lasse Olsen og Kenneth Karlsen klar til kamp. Begge har slitt med skader og ble tidligere i uka regnet som høyst tvilsomme. I tillegg er Stefan Gislason, David Hanssen og Tomas Szekeres klare etter å ha sonet karantene.

Lagoppstillinger sist:

Odd Grenland

Strømsgodset

STABÆK - MOSS

Stabæks John Arvid Skistad røk korsbåndet på trening denne uka og blir borte fra fotballen i 6-8 måneder. - Veldig synd. Han har vært veldig god i det siste, sier Stabæk-trener Gaute Larsen til Dagbladet.no. Larsen har Tobias Linderoth tilbake fra karantene. Dermed går han inn på midten sammen med Martin Andresen. Petur Marteinsson trekkes ned igjen som stopper. Han får selskap av André Flem, hvis han blir klar. Flem måtte ut med det han trodde var en strekk mot RBK. Nå viser det seg at det er neppe er snakk om noen strekk, og Flem trente bra i går. Tommy Svindal Larsen starter på benken. Jan Åge Fjørtoft er ikke med i troppen.

Knut Torbjørn Eggen må klare seg uten Johan Petter Winsnes (skadd) og Kasey Wehrman (karantene) når han avslutter fem års virke som mossetrener på søndag. Eggen tar over Fredrikstad neste år. - Det vil bety litt å få en god avslutning. Og det er jo klart at det er litt vemodig, sier Eggen til Dagbladet.no.

Lagoppstillinger sist:

Stabæk

Moss

VIKING - MOLDE

Viking-trener Benny Lennartsson regner med at han starter med de samme elleve som sist, men det kan bli aktuelt å spare spillere til Uefa-cup og cupfinale neste uke. - Det er en vurdering jeg skal ta, sier Lennartsson til Dagbladet.no. Viking tar bronsen uansett hva som skjer på søndag.

Molde spiller for Uefa-cupplass. Gunder Bengtsson må unnvære Trond Strande. Magne Hoseth har slitt med en skade i det siste, men fikk de siste 45 minuttene sist. Denne uka har han trent bra. - Det er mulig han starter, sier Bengtsson til Dagbladet.no. Daniel Berg Hestad hangler, men spiller sannsynligvis.

Lagoppstillinger sist:

Viking

Molde

Tabellen før siste runde.

GULLSJANSER: LSK, her ved Arne Vidar Moen, Arild Sundgot og Torgeir Bjarmann, har 56 eller 75 prosent sjanse på å vinne gull - litt avhengig av hvem som regner.
AKTUELL: Magne Hoseth kan være tilbake på Molde-laget etter skade.
AVSKJED PÅ BENKEN? Svante Samuelsson (t.h.)spiller sin siste kamp for Brann på søndag - hvis han får spille. Christer George kan få ny tillit av Nils Arne Eggen.
SPILLER: Lasse Olsen har trøblet med skade denne uka, men ser nå ut til å bli kampklar for Godset. Her i duell med Sigurd Rushfeldt.
Hele Norges coronakart