Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt mye tøv fra Ronaldo

Alsaker uenig med Sir Alex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere denne uka uttalte Sir Alex Ferguson at Cristiano Ronaldo har luket vekk unotene som har gjort ham så upopulær blant motstanderfansen.

- Det er lett å se hvordan Ronaldo har utviklet og forbedret seg, av den enkle grunn at han har vokst opp. Folk i klubben har snakket med ham om det (filmingen). Det er veien å gå, sa Fergie.

Sist helg, da Manchester United slo Blackburn 1-0 på Ewood Park, rapporterte vanligvis etterrettelige The Guardian at deler av Blackburn-fansen på Jack Walker Stand ga Ronaldo stående ovasjoner etter å ha herjet med Lucas Neill i 2. omgang.

Hardnakket rykte

TV2-kommentator Øyvind Alsaker, som har kommentert engelsk fotball i en årrekke, mener likevel bestemt at vi ikke har vært vitne til noen image-forandring hos portugiseren.

- Jeg har ikke sett nok ennå til å kunne kalle det en imageforandring, og har sett mye tøv ganske nylig. Han har mye fokus på dommerne, er alltid oppgitt når han ikke får frispark og bruker generelt masse energi på idiotiske ting. Jeg er ikke i tvil om at han og klubben vil tjene enormt på det dersom de klarer å få ham nok fokusert, sier Alsaker til Dagbladet.no.

Han understreker at han ser på Ronaldo som en fantastisk spiller, men mener det ryktet som juksemaker vil henge ved United-vingen i lang tid framover.

- Sånne rykter er hardnakkede, og det er mulig han må finne seg i å ha det på seg. Det eneste han kan gjøre for å unngå det er å holde seg på beina så lenge som mulig. Thierry Henry går aldri ned, derfor respekterer alle ham.

I STORFORM: Cristiano Ronaldo har vært Manchester Uniteds kanskje beste spiller denne sesongen, og enkelte mener å se spor til en imageforandring hos United-vingen. To av Norges mest profilerte fotballkommentatorer er splittet i synet på portugiseren. Foto: REUTERS
I STORFORM: Cristiano Ronaldo har vært Manchester Uniteds kanskje beste spiller denne sesongen, og enkelte mener å se spor til en imageforandring hos United-vingen. To av Norges mest profilerte fotballkommentatorer er splittet i synet på portugiseren. Foto: REUTERS Vis mer

- Men Henry har jo innrømmet filming?

- Det var etter Champions League-finalen hvor han møtte Puyol. «Hvis jeg må legge meg ned for å få frispark, og det er på den måten det skal være, så får jeg gjøre det.», liksom. Henry er litt mer royal utpå der enn vår venn Ronaldo. Men Ronaldo er jo bare 21 år og rene ungdommen.

- Men han har jo det alle klubber ser etter i dagens moderne fotball. Nå er det nesten umulig å bryte gjennom hvis motstanderen våger lite, og da trenger man en som kan drible av en mann eller to eller tre. Sånne spillere er gull verdt, og Ronaldo er en slik spiller, sier Alsaker.

Minst på bakken

Kenneth Fredheim, som kommenterer Premier League for Canal + omtrent hver lørdag, er dypt uenig med Alsaker i at Ronaldo ikke har forandret seg.

I sommer var han skråsikker på at Ronaldo var ferdig i England etter bråket med Wayne Rooney - nå er han full av beundring for måten Ronaldo har taklet oppstyret på.

- Oppfatningen av Ronaldo som en juksemaker er i høyeste grad i ferd med å snu. Jeg tror Ronaldo ble bråvoksen i løpet av sommeren. Den episoden med Rooney ble en vekker for ham - jeg er ekstremt imponert over ham denne sesongen, sier Fredheim.

Og Fredheim - som for ordens skyld er Arsenal-supporter - får nok en del til å heve på øyenbrynene når han hevder Ronaldo er blant de spillere som faller minst i Premier League.

image: - Fortsatt mye tøv fra Ronaldo

- Han er blant spillerne som er minst nede på bakken, og når han går i bakken, er han raskt oppe på beina igjen. Det er ikke noe furting og klaging. Han framstår som en mønsterproff. Jeg er rett og slett begeistra for gutten, sier Fredheim til Dagbladet.no.

Fredheim mener å ha registrert en fallende hatstemning mot Ronaldo fra supportere av andre lag enn Manchester United.

- Gode spillere får alltid en del tyn og hets, det er faktisk noe av fotballens sjarm og egenart. Men det har blitt mindre. Folk som er glad i fotball synes nok i sitt stille sinn det er gøy å se Ronaldo, og hans åpenbare evner, mener Fredheim.

- Har forandret seg

Bjarte A. Brekke, som er leder i Blackburns norske supporterklubb, var på Ewood Park sist helg mot Manchester United. Han synes The Guardian overdriver når de hevder Blackburn-fansen hyllet Ronaldo.

- På Jack Walker Stand sitter folkene med de dyreste billettene. De er ikke så patriotiske som de som står bak målene. Det er godt mulig at noen der satte pris på det Ronaldo leverte, for det var faktisk gøy å se på. Men personlig holder jeg for mye med eget lag til å trekke på smilebåndet, sier Bakke.

- Synes du Ronaldo har forandret seg?

- Han har forandret seg, han skal ha for det. I 1. omgang utfordret han vår venstreback Lucas Neill ofte, og ble tatt hver gang. Han ble frustrert, men slengte seg aldri. I 2. omgang var han banens beste og trillet ball i hatt med Neill. Men det at han har filmet mye før, er noe som vil henge igjen ved ham lenge, tror Brekke.

<B>IKKE OVERBEVIST:</B> Tidligere kommentator for Canal + Øyvind Alsaker, nå TV 2, mener Cristiano Ronaldo fortsatt bruker mye energi på tøv, og at hans frynsete rykte vil henge ved ham i lang tid.
<B>BEGEISTRET:</B> Canal +-kommentator Kenneth Fredheim mener Ronaldo fikk seg en kraftig vekker etter VM i sommer, og at han i høst har vært blant spillerne som har vært minst nede på bakken.
Hele Norges coronakart