Fortsatt nei til Olympiakos

Olympiakos er villige til å heve det tilbudet Steffen Iversen bare lo av med 1,6 millioner kroner i året. VIF-spissen sier fortsatt nei.

BERGEN (Dagbladet): For ei uke siden fortalte Steffen Iversen at Olympiakos hadde tilbudt ham dårligere lønn enn det han hadde i Vålerenga høsten 2004. Selvfølgelig sa han nei. Nå vet Dagbladet at grekerne har hevet budet med 200 000 euro (1,6 millioner kroner) i året. Men Steffen Iversen lar seg ikke imponere.

Og sier fortsatt nei.

-  Hvis det stemmer at de har gått opp 200 000 euro på det tilbudet jeg ble forelagt er det fortsatt uinteressant, sier Steffen Iversen.

-  Jeg kan ikke si ja til det.

Avgjøres i morgen

I morgen skal Steffen Iversens rådgiver Christian Eidem og agent Glenn Schiller i møte med Olympiakos i Aten. Målet er å få en kontrakt VIF-spissen kan leve med. Men avstanden mellom tilbudet og den nettomillionen i euro Steffen Iversen skal ha for å spille for Olympiakos er stor.

Derfor ser det lovende ut for Vålerenga.

-  Uansett om han har mye å tenke på gir Steffen alt for Vålerenga, sier trener Kjetil Rekdal. -  Derfor er det viktig å ha ham her. Og skjer det ikke noe før onsdag, så er jeg nødt til å bruke ham mot Haka (returkampen i Mesterligaen).

-  Det er også Steffen innforstått med.

Stiller opp for VIF

-  Ja, jeg spiller mot Haka hvis det ikke skjer noe fort, sier Steffen Iversen. -  Jeg har full forståelse for at Vålerenga ønsker å bruke meg.

Hamburger SV og Premier League-opprykkede Wigan har også følere ute etter Vålerenga-angriperen. Så langt har ikke Steffen Iversen hørt noe konkret om de andre mulighetene som har åpnet seg for rådgiver Christian Eidem. Og derfor forholder han seg foreløpig bare til det som skal skje i Aten.

Uten at forhåpningene er de største.

-  Det som skjer, det skjer, sier Steffen Iversen. -  Det høres dumt ut, men sånn er det.

Planlagt scoring

Vålerenga tok en viktig seier på Brann Stadion i går kveld. Eller en stor seier, som det heter på fotballspråket. Og best for Kjetil Rekdal var den nærmest totale defensive kontrollen. I uvante 3- 5- 2 hadde Vålerenga få problemer med å holde Brann på avstand.

-  Sterkt å nesten ikke gi dem målsjanser, sier VIF-treneren. -  Det er jeg veldig glad for. Og sjøl om vi ikke var gode offensivt - vi rotet bort for mange gode overgangsmuligheter - så var det tendenser til bedring. Og når vi først scoret seiersmålet, så gjorde vi det på en planlagt scoring.

Er fotball så enkelt, bør Kjetil Rekdal fortsette å legge planer. Det er ikke ofte man hører en trener si at «den scoringa var planlagt». Men VIF-bossen får støtte fra egne rekker på at det som skjedde i det 55. minutt på Brann Stadion var planlagt.

Om ikke i det 55. minutt, så var i hvert fall hele angrepet en innøvd øvelse fra angrepsstart til mål.

-  Akkurat det vi har trent på den siste uka, sier Ardian Gashi. -  En ball opp på Steffen Iversen, støtte, ut på kant, gjennom ledd og så inn i bakrom. Og der har altså «Reka» helt rett.

-  Det var et seiersmål etter boka.

Fortsetter rulleringen

Vålerenga startet uten Tore André Flo og Magne Hoseth i går. Flo var på benken fordi han har ødelagt ei hånd og ikke er i toppform. Hoset satt ved siden av fordi han ikke har holdt på maten på ei hel uke. Men allerede til onsdag er de tilbake når Vålerenga skal slå Haka for å få lov til å møte Brugge om retten til Mesterligaen.

BLIR I VIF: Mandag er det møte om Steffen Iversens eventuelle overgang til Olympiakos. Selv tror Steffen han blir værende i Vålerenga. Og der er han viktig nok. I går skaffet han laget straffe, som han selv scoret på.