- Fortsatt på talefot med Roman

Mourinho avviser Chelsea-avgang.

- Jeg er manager i dag. Jeg vil være manager ut sesongen, og jeg tror jeg er manager her fram til 2010, sier José Mourinho.

Portugiseren avviste søndag at han er på vei ut av managerstolen i Chelsea etter en angivelig storkrangel med klubbeier Roman Abramovitsj. Mourinho skal ha blitt mektig forbannet over ikke å ha midler til å forsterke en skaderammet spillerstall i januar, og Didier Drogba har innrømmet at spillerne har latt seg forstyrre av uroen på ledersiden.

- Jeg trenger ikke være sikker på at jeg får bli. Jeg har en kontrakt til 2010, og det er det som er viktig, sier Mourinho til BBC.

Fortsatt på talefot

- Dersom jeg leser alt som står i avisene vil jeg se at det er minst elleve kandidater til å erstatte meg, men jeg lar meg ikke påvirke, sier portugiseren.

Søndag kunne Mourinho kose seg over en enkel 3-0-seier over Nottingham Forest i FA-cupens 4. runde. Selv utskjelte Andrej Sjevtsjenko kom på scoringslisten. «Sjeva» er blitt omtalt som «tyster» og «Abramovitsj høyre hånd».

- Roman og jeg er fortsatt på talefot. Vi snakker sammen som før, men det er litt annerledes. Forskjellen er at Roman ikke har vært i London på lang tid. Men det klager jeg ikke på. Han eier denne klubben, og trenger ikke redegjøre for sitt profesjonelle eller private liv, sier Mourinho.


Velkommen i garderoben

Søndagens utspill må tolkes som at ting er i ferd med å roe seg på Stamford Bridge.

- Han (Abramovitsj) betaler meg og direktør Peter Kenyon mye for å styre klubben, og derfor trenger han ikke være her hele tiden. Men når han er tilbake vil han være velkommen inn i garderoben. Når han ikke er her, så er det fordi han har andre ting å gjøre, eller foretrekker å gjøre andre ting, sier Mourinho.

GJØR SLUTT PÅ RYKTENE: José Mourinho regner med at han fortsatt er manager i Chelsea i 2010. Foto: REUTERS
GJØR SLUTT PÅ RYKTENE: José Mourinho regner med at han fortsatt er manager i Chelsea i 2010. Foto: REUTERS Vis mer

Portugiseren lover at han fortsatt gir 100 prosent for London-klubben.

- Jeg vil bare yte mitt beste. Spillerne mener fortsatt at jeg er den samme personen, den med vilje og motivasjon, forteller Mourinho.

(NTB)