Fortsatt såret og bitter?

I så fall er det dessverre like greit å droppe Falun-VM.

PÅ REVANSJETOKT?  Boka om Petter forteller om en løper med bitterhet som drivstoff. Men er det virkelig en sann fortelling? FOTO: Thomas Rasmus Skaug.
PÅ REVANSJETOKT? Boka om Petter forteller om en løper med bitterhet som drivstoff. Men er det virkelig en sann fortelling? FOTO: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PETTER NORTHUG har visst ikke helt bestemt seg om han fremdeles er såret og bitter fordi han som juniorløper ble vraket til Torino-OL 2006. Da Dagbladets langrennsreporter i går spurte Petter om Skiforbundet noensinne kunne rette opp uretten, fikk han først sms-svaret "Fuck'em. Fuck'em all" i form av et bilde fra filmklassikeren "Toy Story". En time seinere forklarte Petters manager Are Sørum Langås at "tekst i et tegneseriebilde selvfølgelig er humoristisk ment".

En slik kvikk hilsen fra Petters treningsleir i Alpene går det an å forstå. Vi lo i hvert fall godt i redaksjonen fordi vi tok sms-meldingen nettopp som en drøy spøk som han åpenbart ønsket at vi skulle publisere. Men hva med teksten i den autorisert familebiografien?

FOR i Sverre M. Nyrønnings nye bok "Northug -- en familiehistorie" forklarer både forfatteren og skikongen selv gjennomgående denne bitterheten med de vonde minnene fra vrakingen for mer enn åtte år siden:

- Jeg ble offer for et kompisuttak, oversett og ydmyket, og har aldri fått noen forklaring, beklagelse eller unnskyldning, siteres Petter og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer