Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt tause - men tilgitt?

Ryan Giggs og Craig Bellamy vil ikke synge «God Save The Queen», men leverer på banen.

ELDST OG BEST: Craig Bellamy og Ryan Giggs samarbeidet om å sende Storbritannia i ledelsen. Foto: NTB scanpix
ELDST OG BEST: Craig Bellamy og Ryan Giggs samarbeidet om å sende Storbritannia i ledelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

WEMBLEY (Dagbladet): De måtte finne seg i kraftig kritikk, veteranene Craig Bellamy (33) og Ryan Giggs (38), etter Storbritannias åpningskamp i OL.

Ikke fordi OL-vertskapet kastet bort ledelsen og måtte ta til takke med et skuffende uavgjort-resultat mot Senegal. Det var walisernes boikott av den britiske nasjonalsangen før kampen som vakte harme.

«God Save The Queen» er offisiell nasjonalsang i hele Storbritannia, men Wales og Skottland har andre hymner de betrakter som sine nasjonalsanger. Normalt har de også sine egne landslag i fotball, men i OL får Storbritannia kun stille med et samlet lag. Det liker heller ikke nordirer, skotter og walisere.

- En skam Derfor var Giggs, Bellamy og de andre waliserne på laget tause.

- Walisernes oppførsel var en skam. Giggs er kaptein. Hvilke signaler sender han ut ved å tie? Å synge nasjonalsangen handler om å vise respekt for laget og landet ditt, raste tidligere Manchester United-manager Tommy Docherty i Manchester Evening News' spalter.
84-åringen er selv skotte — og var langt fra alene om å hisse seg opp.

Likevel var Giggs og Bellamy like tause da «God Save The Queen» ble avspilt før gårsdagens kamp mot De forente arabiske emirater på Wembley.

Men så fort fløyta gikk, var de igjen toneangivende på banen. Craig Bellamy scoret det britiske målet i åpningskampen mot Senegal.

Veteran-samarbeid I går inntok han servitørens rolle. Et kvarter var unnagjort da han la inn ballen fra venstrekanten, i en fin bue mot lengste stolpe. Der sto selvfølgelig Ryan Giggs og stanget ballen i nettet til ellevill jubel og «Rule Britannia» fra et tilnærmet fullsatt Wembley.

Før pause burde Bellamy ha fått sin andre assist etter et sugende raid langs vestrekanten, men på åpent mål traff Tom Cleverly begge stolpene — en tilsynelatende vesentlig mer krevende øvelse enn å få ballen i nettet i den situasjonen.

Et kvarter ut i andre omgang gjorde Rashed Eisa livet surt for britene ved å utlikne, men det skulle gå vertenes vei.

Bellamy var igjen involvert da Scott Sinclair satte inn 2-1 etter 73 minutters spill — selv om innlegget burde ha vært fanget og kontrollert av keeper, som i stedet ga en håpløs retur.

Bare tre minutter senere fastsatte Daniel Sturridge sluttresultatet til 3-1 en utsøkt lobb, smart assistert av Tom Cleverly.

Ikke avgjort Det betyr at Storbritannia og Senegal har grep på de to plassene som gir avansement. Begge lagene står med fire poeng.

I siste kamp spiller Storbritannia mot Uruguay, som har tre poeng, mens Senegal møter tabelljumboen De forente arabiske emirater. Det innebærer at vertene må ha minst uavgjort mot Uruguay.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media