Fortsatt tøft i Mesterligaen

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi har lært utrolig mye i Mesterligaen, sier veteranen Erik Hoftun. Han mener Rosenborg er blitt bedre for hvert år de har vært med i det celebre selskapet, men tror det blir tøft å følge opp fjorårsinnsatsen.

Hoftun har spilt alle Rosenborgs 28 kamper i Mesterligaen, kvalifiseringen inkludert. Men han er ikke blitt blasert av den grunn.

- Jeg får fortsatt frysninger når jeg løper ut på banen og hører Mesterligaens kjenningsmelodi, sier RBK-midtstopperen.
Det er to ting han trekker fram som spesielt viktige av det Rosenborg har lært i Champions League:

  • Måten laget spiller på fungerer også ute i Europa. Det har gitt spillerne tro på at det er mulig å hamle opp med alle lag.
  • Du kan ikke tillate deg å gjøre mange feil, uten at du blir veldig hardt straffet. Ballsikkerhet og presisjon i pasningsspillet er uhyre viktig på dette nivået.


Solid gruppe

Hoftun mener at Rosenborg fortsatt har mye å lære, og han tror det blir tøft å følge opp de gode resultatene fra fjorårets Mesterliga-deltakelse.

- Gruppa vi har havnet i, virker veldig solid. Skal vi ha noen som helst sjanse til å gå videre fra gruppespillet, er vi nødt til å vinne på hjemmebane. På Lerkendal vet vi at vi er veldig gode, sier Hoftun.
- Hvordan vurderer du årets RBK-utgave i forhold til de foregående i Champions League?

- Vi har mistet færre spillere enn tidligere, men ellers er det vanskelig å sammenlikne. Det er farlig å si noe om vi er blitt bedre eller dårligere. Det vil vel vise seg, smiler Hoftun.

- Men jeg tror vi kommer til å bite fra oss i år også, legger han til.


Rusk i forsvaret

En ting som må fungere bedre enn hva det har gjort i det siste, er Rosenborgs forsvarsarbeid. Det innrømmer også Erik Hoftun.

- Det har vært litt smårusk i den bakre fireren i det siste, og vi har sluppet inn en del unødvendige mål. Her er vi nødt til å skjerpe oss foran møtet med Athletic Bilbao, og det kommer vi også til å gjøre, sier RBK-midtstopperen.

Han synes det er like stort og like artig å være med i Champions League i dag som første gang.

- Men kravene vi stiller til oss selv, er blitt høyere. Vi vil hele tida prestere bedre enn hva vi har gjort før, sier Hoftun.
- Betyr det at laget må gå videre fra gruppespillet for at dere skal bli fornøyde?

- Nei, det viktigste er at prestasjonene og spillet er bra. Da kommer som regel også resultatene. Vi vil gjerne sitte igjen med følelsen av å ha gjort en god jobb, sier Erik Hoftun.

<B>TØFF JOBB:</B> Erik Hofftun tror Rosenborg får det tøft i Mesterligaen.