Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatte fantastisk rekke

Liverpool har vunnet alle sine seks Premier League-kamper denne sesongen. Frank Lampards Chelsea var deres offer denne gangen.

VANT: Liverpool var effektive og gode da de slo Chelsea. Foto: AP Photo / Frank Augstein / NTB Scanpix
VANT: Liverpool var effektive og gode da de slo Chelsea. Foto: AP Photo / Frank Augstein / NTB Scanpix Vis mer
  • Chelsea - Liverpool 1-2 (0-2)

Liverpool hadde før dagens kamp vunnet 14 kamper på rad. Dessuten har de i sesonginnledningen vært soleklare serieledere foran rival Manchester City. Det endret seg ikke etter dagens kamp da de slo Frank Lampards Chelsea. De har nå vunnet 15 kamper på rad i Premier League og seks kamper på rad denne sesongen.

Til tross for at de innkasserte seier og tre poeng, var det langt ifra noen enkel kamp for rødtrøyene. Chelsea fikk blant annet annullert scoring, og en rekke sjanser som ikke ble satt. Liverpool var derimot effektive.

Dermed vant de nok en viktig toppkamp.

- Premier League er et maraton, men det er øyeblikk som ofte definerer en sesong. Dette kan gjerne være et slikt øyeblikk, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da seieren så ut til å være et faktum.

- Det er avgjørende at slike øyeblikk skjer for at man skal vinne en tittel, la ekspertkommentator Nils Johan Semb til.

Nå ligger Klopps menn fortsatt på topp i Premier League med en avstand på fem poeng ned til Manchester City.

- Liverpool står fram som en klar seriefavoritt, selv om Lampard kan være fornøyd med kampen til Chelsea, sa Semb etter kampen.

Fartsfylt første omgang

Kampen startet i ganske høyt tempo, og Chelsea var farlige etter ti minutter. Mason Mount var nære på å finne Tammy Abraham på kloss hold.

Men den positive starten til Chelsea skulle ta slutt etter at Sadio Mané skaffet frispark like utenfor 16-meteren. Liverpool grep sjansen med begge hender, og serverte en frekk variant. Det var Salah som hælflikket ballen til Trent Alexander-Arnold som banket ballen i nettet bak Kepa Arrizabalaga.

Dette var langt fra første gang Liverpool scoret på en dødballsituasjon under Klopp.

Etter Liverpool-scoringen kom Chelsea mer med i kampen igjen. Abraham hadde blant annet en gigantisk sjanse. Den engelske spissen ble spilt flott alene med keeper, men keeper Adrian reddet mesterlig.

Men etter rundt 25 minutter spilt skulle Chelsea få ballen i nettet. Azpilicueta kranglet ballen i mål, men reprisene viser at Mount var i offside i starten av angrepet.

I stedet skulle Chelsea havne i mer trøbbel. Robertsen slo et strålende innlegg i boksen. Der dukket Roberto Firmino opp, og stanget inn 2-0 for Liverpool. Dermed hadde Chelsea plutselig et forferdelig utgangspunkt.

Vondt skulle bli til verre for Frank Lampard og Chelsea. Noen minutter før hvilen pådro midtstopper Andreas Christensen seg en kneskade. Han ble dermed tvunget til å gi seg, og inn kom Kurt Zouma.

Kanté-rakett

Andre omgangen hadde heller ikke en oppløftende start, der Liverpool presset fra start av. Firmino hadde blant annet en gigantsjanse som ble reddet mesterlig av Kepa.

Etter en litt rolig periode i kampen, kom Chelsea på en visitt hos Liverpool. Først fikk Abraham en god mulighet da han prøvde å skli ballen inn fra fem meters hold. Like etter var Kanté nære å få ballen mellom stengene fra 16-17 meter.

- For en kamp av Kanté. Nå var han over alt igjen, sa Petter Myhre på TV 2s studiosending.

Etter mye stang ut, så klarte endelig Chelsea å få hull på byllen. Kanté, som hadde hatt en stor sjanse tidligere i kampen, klarte endelig å få scoringa si. Franskmannen kranglet ballen med seg i Liverpools felt og banket ballen i krysset.

- For en kamp av Kanté. Nå var han over alt igjen, sa Petter Myhre på TV 2s studiosending.

Dermed var det kamp igjen, og Liverpool så litt mer nervøse ut. Chelsea hadde en rekke gode muligheter i sluttminuttene, men de klarte altså ikke å sikre ett poeng.

Liverpool klarte altså til slutt å slå tilbake etter tapet mot Napoli i Champions League, men det kunne sett annerledes ut, med tanke på sjansene Chelsea hadde.

Neste kamp for Klopps menn er MK Dons i ligacupen allerede på onsdag. Der spiller neppe hele stjernegalleriet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media