Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatte fremgangen i Tour de Suisse

– Bedre enn noen gang tidligere, sier den norske proffen.

PÅ VEI OPP: Odd Christian Eiking merket positiv utvikling i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)
PÅ VEI OPP: Odd Christian Eiking merket positiv utvikling i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SCHAFFHAUSEN (procycling.no): Odd Christian Eiking avsluttet Tour de Suisse med å forsvare sin 21.plass sammenlagt.

Det ni etapper lange WorldTour-rittet ble dermed en positiv erfaring for den unge askøyværingen hos FDJ. 22-åringen ble lagets beste og følte han bygget videre på forrige måneds seier i Boucles de l'Aulne – hans første proffseier.

– Jeg er ganske fornøyd, oppsummerer Eiking overfor procycling.no i Schaffhausen, før rittets avsluttende tempoetappe.

– Jeg har sittet med lenger enn tidligere og sett at wattverdiene mine er høyere enn tidligere i denne type løp. Jeg tar med meg det positive og ser på dette som et steg i riktig retning, sier nordmannen etter det fjellrike rittet i Sveits.

Eikings sammenlagtplassering reddet noe av FDJs utflukt i Tour de Suisse. Det franske laget mistet sin kaptein Sebastien Reichenbach etter tre etapper, mens klatreren Steve Morabito var ferdig etter seks dager.

Så mens ryttere som Anthony Roux, Arthur Vichot, Kevin Reza og Daniel Hoelgaard fokuserte på topplasseringer på enkeltetapper, ble Eiking oppgradert til lagets fremste sammenlagtrytter.

– Jeg har gjort det bedre enn noen gang tidligere i denne type løp og er veldig fornøyd. Det var synd vi mistet (Sebastien) Reichenbach så tidlig i rittet, for jeg hadde ikke nok kraft til kjempe blant topp ti, og det hadde vært bedre for meg å sitte rundt han lengst mulig (i fjellene). Så løpet ble en del annerledes enn vi hadde forventet, sier Eiking – som ennå ikke er helt komfortabel i de lange fjellstigningene – som for eksempel finalen på etappen til Sölden, der rytterne gikk i mål på 2800 meters høyde etter en 16 kilometer lang klatring.

– Jeg trives fortsatt i bakker som ikke strekker seg mer enn en halvtime. Blir de lenger, så kjenner jeg at det stokker seg i beina en del. Her har noen av dem vært på en time, og det har vært tøft, innrømmer det lovende klatretalentet.

Fremgang

Prestasjonen i Tour de Suisse var uansett et steg i riktig retning, melder FDJ-rytteren.

Med 21.plassen sammenlagt viste Eiking samme gode form og stabilitet som skaffet han 19.plassen i WorldTour-rittet Tour Down Under i sesongåpningen.

Derfor føler Eiking utsiktene foran sommer- og høstsesongen ser lyse ut, etter en noe mer variabel periode i vår.

– Jeg merket etter høydeoppholdet (på Sierra Nevada) og seieren i Frankrike at jeg er på riktig vei, og får det bekreftet her også. Jeg er på vei mot å hevde meg mot de beste. Om ikke nå, så om noen få år. Da er jeg kanskje der.

Eiking er i likhet med sin norske lagkamerat Hoelgaard på utgående kontrakt hos FDJ. Likevel fokuserer han utelukkende på rittene i vente. Først ut er NM søndag.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det (kontraktssituasjonen), bare tenkt på rittene. NM kommer neste helg. Vi får se hva som skjer, om jeg blir her (FDJ) eller et annet sted. Ingenting er bestemt ennå, sier Eiking – som tror hans prestasjoner i det siste har styrket sjansene om ny proffkontrakt.

– Interesse fra andre lag er alltid kjekt. Med seieren min og bra kjøring her, så tror jeg at det kan være flere lag som er interessert. Men som sagt, ingenting er klart og jeg har ikke bestemt meg om noe ennå.

Artikkelen er levert av procycling.no!

Hele Norges coronakart