Fortsatte målshowet

Erling Braut Haaland fortsatte å imponere da han scoret sitt 14. mål for Manchester City. Gjestene vant 3-0 mot Wolverhampton i Premier League lørdag.

SCORET: Erling Braut Haaland og Jack Grealish scoret hvert sitt mål mot Wolverhampton. Foto: NTB
SCORET: Erling Braut Haaland og Jack Grealish scoret hvert sitt mål mot Wolverhampton. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Wolverhampton - Manchester City 0-3 (0-2)

City fikk en drømmeåpning på kampen da Jack Grealish satte ballen i mål etter 55 sekunder. Det ble starten på Wolves' mareritt på hjemmebane.

14 minutter senere noterte også Haaland seg på scoringslisten da han satte inn Citys andre mål med høyrebeinet fra utenfor 16-meteren.

Før pausen gjorde Nathan Collins det enda vanskeligere for vertene. Han dro på seg et rødt kort for å ha karatesparket Grealish i magen.

20 minutter før full tid satte Haaland i gang et praktangrep da han spilte Kevin De Bruyne opp på kanten, som igjen la inn til Phil Foden foran mål. Briten kunne enkelt prikke inn 3-0-målet.

- Vi fikk en veldig god start på oppgjøret med to mål og deres røde kort. Vi sleit veldig etter pausen helt til Fodens mål, så jeg må hylle Wolves, sier City-manager Pep Guardiola til BT Sports.

Erling Braut Haalands Manchester City åpner Premier League-lørdagen med bortekamp mot Wolverhampton. Vis mer

Vanvittige tall

Haaland har slått knallhardt fra seg etter overgangen til Manchester City. Han står med elleve mål på sine sju første PL-kamper. Han har også notert seg med tre mål på to kamper i Champions League.

Med totalt 14 mål på 824 minutter snitter nordmannen med ett mål per 59. minutt han har spilt for Manchester City. I Premier League er snittet helt nede på ett mål per 52. minutt.

- Tallene hans er tett på dumme. De fortsetter å vekke oppsikt og man kan nesten ikke tro det, skriver The Guardian i sin rapport fra Molineux.

Rekordjag

Før dagens oppgjør hadde tre spillere puttet elleve mål på sine ti første Premier League-oppgjør. Det var Mich Quinn, Papiss Cissé og Diego Costa. I dag tangerte Haaland dem, og han jakter rekorden alene de tre neste kampene.

Han er også den første som har scoret i de fire første bortekampene i Premier League. En vanvittig statistikk, og under dagens oppgjør begynte Gary Lineker å spøke om Alan Shearers Premier League-rekord på 260 mål.

- Haaland nærmer seg målredkorden til Alan Shearer med enda et skritt, skrev Lineker på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer