- Fortsett å spille fotball med et stort smil om munnen

Patrick Vieira storfornøyd med at laget hans vant Norway Cup - og han sender en hilsen til alle deltakerne.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): I dag ble verdens største fotballturnering avsluttet med finalespill, og et av lagene som gikk til topps var senegalesiske Diambars – laget som ble grunnlagt av Frankrike og Inters midtbanespiller Patrick Vieira (31).

Gjennom Dagbladet.no hilser VM- og EM-vinneren til laget sitt spesielt og Norway Cup-deltakerne generelt.

- Jeg vil få gratulere laget mitt med en flott prestasjon, for det er ikke lett å vinne Norway Cup. Da jeg var her i fjor, så jeg det høye nivået på lagene. Diambars kan være veldig stolte av seg sjøl, sier den tidligere Milan-, Juventus- og Arsenal-spilleren.

Overrasket over Norway Cups størrelse

I fjor var han altså til stede på Ekebergsletta, noe han også ønsket å være i år. En skade bidro til at det ikke ble noe av.

- Jeg visste at Norway Cup var en stor turnering, men ikke at den var så stor. Jeg vil sende en takk til det norske folk for opplevelsen jeg fikk i fjor, sier han over telefon.

- Hva husker du best fra fjorårets turnering?

- Det må være at det var så mange folk til stede fra alle verdenshjørner. Dette bidro blant annet til at Diambars-spillerne lærte litt engelsk, fordi de ville snakke med folk fra de andre lagene, svarer Vieira.

- Hardt arbeid viktig

- Fortsett å spille fotball med et stort smil om munnen

- Hva mener du fotballen ellers kan bidra med i en sånn sammenheng?

- Fotball kan lære folk respekt, og det kan lære folk å følge regler – for mange av de samme reglene gjelder i livet for øvrig, mener Vieira.

Han ønsker gjerne å komme tilbake til Norge, og han sender følgende hilsen til deltakerne i årets nylig avsluttede turnering.

- Fortsett å spille fotball med et stort smil om munnen. For først og fremst handler fotball om lidenskap. Samtidig må dere aldri glemme det harde arbeidet som skal til for å bli god.

I FJOR: Her tas Patrick Vieira (i midten) imot av Norway Cup-styrets leder Bjørn Tore Lie, og Norway Cups pressetalskvinne Lucy Thoresen. Arkivfoto: ERLEND AAS/SCANPIX
I FJOR: Her tas Patrick Vieira (i midten) imot av Norway Cup-styrets leder Bjørn Tore Lie, og Norway Cups pressetalskvinne Lucy Thoresen. Arkivfoto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
- Fortsett å spille fotball med et stort smil om munnen
<B>TIL TOPPS: Diambars tok i dag sin første seier i Norway Cup, noe Patrick Vieria er svært imponert over.