- Fortsett, Trond Jøran

VIKERSUND (Dagbladet): Selv om hopperne var de eneste som skuffet i OL og sesongen så langt har vært en gedigen skuffelse, nærmest trygler toppidrettssjef Bjørge Stensbøl landslagssjef Trond Jøran Pedersen om å fortsette.

- Trond Jøran har alle de kvaliteter en trener skal ha. Han er noe av det beste Norge har på trenersida, men har vært sjanseløs med det opplegget som har vært i vinter, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

I går pratet han med hoppsjefen om situasjonen og framtida i Vikersundbakken. Trond Jøran Pedersen er motivert til å fortsette, men vil først høre hva resten av familien har å si.

- Jeg skal bestemme meg før Holmenkollrennet søndag 15. mars, sier Pedersen etter gårsdagens v-cupavlysning i Vikersund.

Landslag igjen

Vinterens desentraliserte landslagsmodell med fem forskjellige trenere, har vært en fiasko. Fra neste år blir det et mye mer spisset opplegg, og et landslag på seks til åtte hoppere som blir satset maksimalt på.

- Jo spissere modell, desto bedre resultater. Fordi vinterens modell er feil, har ikke Trond Jøran hatt muligheter. For å kunne lykkes, må det være en spiss sentral satsing med et landslag på toppen. Får han bare gode nok rammebetingelser, vil Trond Jøran føre hopperne tilbake i verdenstoppen, sier Bjørge Stensbøl.

I vinter har det først og fremst sviktet på punkt tre i toppidrettens ABC - om å gjøre det som er nødvendig for å nå målet.

Evalueringen så langt viser at det ikke bare har vært svikt på toppen, men også nedover i systemet.

- Vi har ikke fungert skikkelig på noe nivå, verken i verdenscupen eller i kontinentalcupen, sier leder av hoppkomiteen, Odd Hammernes.

Mer til de beste

Han bekrefter at det blir opprettet et landslag igjen neste vinter, og at mer av ressursene vil gå til de beste. I vinter har hopperne et budsjett på 4,5 millioner kroner. Trolig vil også det nye budsjettet ligge i den størrelsesordenen.

Mens modellen med èn landslagssjef og fem landslagstrenere er på vei ut, er en sportslig leder/coach med to landslagstrenere under seg på vei inn.

Hvis Trond Jøran Pedersen velger å takke for seg av familiære årsaker, står TV-kommentator Jan Erik Aalbu klar til å overta toppjobben.

- Jeg er interessert i jobben som landslagssjef, bekrefter Aalbu overfor Dagbladet.

Han har stående tilbud fra USA om å bli landslagssjef i kombinert, men ligger på været foreløpig med å svare amerikanerne. Aller helst vil han jobbe med skisport i Norge.

  • Trond Jøran Pedersen og Jan Erik Aalbu kommer ikke til å jobbe sammen i team. Aktuelle kandidater til de to landslagstrenerjobbene er blant andre tyskeren Andreas Bauer og sloveneren Vasja Bajc, som nå jobber i det suksessrike japanske hoppteamet.
<B>SKAL - SKAL IKKE: Landslagssjef Trond Jøran Pedersen kan komme til å fortsette i jobben. - Jeg skal bestemme meg før Holmenkollrennet søndag 15 mars, sier han.