VIL BOKSE: Men Cecilia Brækhus (t.h.) sliter med at motstanderne ikke vil utfordre henne i ringen - bare med kjeften. Her i kamp mot Jill Emery i april. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
VIL BOKSE: Men Cecilia Brækhus (t.h.) sliter med at motstanderne ikke vil utfordre henne i ringen - bare med kjeften. Her i kamp mot Jill Emery i april. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

- Fortsetter de sånn, skal jeg bli skikkelig ufin

Brækhus er lei av utfordrere som bare har det i kjeften.

Cecilia Brækhus raser mot Holly Holm, Noni Tenge, verdensmesteren i IBF, og Jessica Balogun fordi ingen av dem vil møte henne.

I går ettermiddag fikk hun også beskjed om at VM-kampen mot amerikanske Ku'ulei Kupihea ikke ble noe av. Det har gjort den norske verdensmesteren skikkelig sur - og litt skuffet.

- Det er klart jeg er skikkelig sur og irritert over at verken Holm, Tenge eller Balogun vil gå i ringen med meg. Nå synes jeg det er på tide at Holly Holm snart beviser at hun er best i verden, som hun hele tiden snakker om.

- Jeg synes også at Noni Tenge får vise at hun er verdig VM-beltet i International Boxing Federation (IBF). På mange måter ser jeg på det som mitt belte, sier Brækhus til NTB.

Teamet bak tyske Jessica Balogun har også opprørt Brækhus.

- Folkene bak Balogun har skrevet artikler i tysk presse om en kamp mot meg, og jeg har ikke kommet godt ut i det de har skrevet. Balogun har fått tilbud om kamp, men feiget ut. Det er jeg lei av, tordner Brækhus.

- Men nå er tålmodigheten min slutt. De skal i ringen mot meg alle tre, og jeg kan love at dersom de fortsetter å oppføre seg som de har gjort til nå, så skal jeg også bli skikkelig ufin, sier den tredobbelte norske verdensmesteren i weltervekt.

Optimal oppkjøring Cecilia Brækhus har forberedt seg til kamp mot Ku'ulei Kupihea fra Hawaii de siste fem ukene, men på grunn av en håndskade dansken Mikkel Kessler pådro seg på trening, er både stevnet og kampen hennes 5. november i Parken i København utsatt.

Kesslers VM-kamp i super mellomvekt mot tyskeren Robert Stieglitz var den bærende kampen på det planlagte stevnet i Parken, og forutsetningene for stevnet falt sammen da denne kampen ble strøket.

- Det har vært snakk om å sette opp kampen min på et stevne her i Tyskland neste helg, men det synes jeg er litt kort tid. Det snakkes også om en kamp i desember. Foreløpig vet jeg ingenting, så jeg håper det kommer en rask avklaring, sier Brækhus.

Hun forteller om fem ukers oppkjøring i Kiel der alt er gått på skinner.

- Formen er super, så jeg er klar for kamp. Sparringen har vært optimal, og alt har ligget til rette for at det skulle bli en fin kamp for meg. Aldri tidligere har jeg vært så godt forberedt og i så god form.

- Så skjer dette. Det sier seg vel selv at jeg ikke er helt fornøyd, forteller hun.

Ny oppkjøring Dersom det blir avklart at Brækhus kommer til å få novemberkampen utsatt til desember, kommer hun etter all sannsynlighet til å ta en tur hjem til Norge for å roe det ned noen dager.

- Foreløpig går jeg her i Berlin og venter på at det skal bli tatt en avgjørelse, men jeg kommer nok til å satse på en liten hvilepause og ny oppkjøring, dersom jeg ikke skal i ringen før i desember, sier Brækhus til NTB.

Hun snakker om fantastisk sparring den siste tiden mot tyske Nicki Adler, en bokser som er et par vektklasser tyngre enn Brækhus.

- Akkurat nå er jeg lei, og jeg føler jeg har brukt opp kvoten min for i år når det gjelder kamper som ikke er blitt noe av. Jeg håper ikke det fortsetter slik til neste år, for da kommer jeg til å bli skikkelig ufin også. Nå får de tøffeste motstanderne mine vise at de har mer å fare med enn kjeften, sier Cecilia Brækhus.

(NTB)