KAN BLI FLERE DAGER SOM DETTE: U23-rankingen til det internasjonale skiforbundet FIS bærer bud om at langrenn kan bli en mindre norsk affære i løpet av noen få år. Her vinner svenske Stina Nilsson foran Ingvild Flugstad Østberg og polske Sylwia Jaskowiec i Otepää i januar i år.Foto: AFP / JAREK JOEPERA
KAN BLI FLERE DAGER SOM DETTE: U23-rankingen til det internasjonale skiforbundet FIS bærer bud om at langrenn kan bli en mindre norsk affære i løpet av noen få år. Her vinner svenske Stina Nilsson foran Ingvild Flugstad Østberg og polske Sylwia Jaskowiec i Otepää i januar i år.Foto: AFP / JAREK JOEPERAVis mer

- Fortsetter det slik vil ikke den norske dominansen være like stor om fem år

Her er to langrennskonkurranser Norge ikke vinner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Etter en vinter der Norge har rasket med seg 94 pallplasser i verdenscupen, tatt ni av tolv mulige VM-gull i Falun og sitter igjen med begge vinnerne av Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt kan man forstå at eventuelt utenlandske langrennsinteresserte kjenner på følelsen av å slåss mot overmakten.

Likevel, om man graver dypt nok i statistikkmaterialet, finnes det lyspunkter for internasjonal langrenn. Eller bekymringstegn om du har norske briller på.

Topplister uten Norge

På det internasjonale skiforbundets rankingliste over de beste løperne i verdenscupen under 23 år glimrer nordmennene med sitt fravær på toppen av listene. 

For gutta er situasjonen best, der Sondre Turvoll Fossli har gode muligheter til å knipe andreplassen sammenlagt med et godt resultat på hjemmebane i Drammen onsdag, men er tilnærmet sjanseløs på å ta fra italienske Francesco De Fabiani seieren. Imellom de to ligger russiske Sergei Ustjugov tjue poeng foran Fossli også.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn