- Fortsetter han sånn, så har han ikke mange venner igjen

Thor om sinna Cavendish.

GRØNN OG SINT: Mark Cavendish spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe. En mil tidligere skjelte han ut en spansk Caisse d'Epargne-rytter.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
GRØNN OG SINT: Mark Cavendish spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe. En mil tidligere skjelte han ut en spansk Caisse d'Epargne-rytter.Foto: Arnt E. Folvik, DagbladetVis mer

PERPIGNAN (Dagbladet.no): Mark Cavendish er kjent for sitt temperament. På dagens etappe gikk det hett for seg igjen, da han havnet i klammeri med en Ciasse d'Epargne-rytter.

Australske Brett Lancaster forteller at det gikk hektisk for seg da det var rundt ti kilometer igjen da feltet forsøkte å hente inn den modige Thomas Voeckler.

- Cavendish dreiv og ropte etter en spanjol. Det var skriking og slikt. Det var en fra Caisse d'Espargne, sier Hushovds spurtopptrekker Lancaster til norske medier.

- Støtt og stadig
Thor Hushovd fikk ikke med seg episoden, men er ikke overrasket.

- Det gjør Cavendish støtt og stadig. Fortsetter han sånn, så har han ikke mange venner igjen, sier Hushovd til Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Hvis han gjør sånt, så blir det flere og flere som ikke liker ham, men jeg har ingen problemer med Cavendish, sier Grimstad-gutten.

ADVARER CAV: Thor Hushovd mener Cavendish står i fare for å gjøre seg upopulær i feltet ved å kjefte å smelle på konkurrentene. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
ADVARER CAV: Thor Hushovd mener Cavendish står i fare for å gjøre seg upopulær i feltet ved å kjefte å smelle på konkurrentene. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Ikke med i spurten
Thor Hushovd kom ikke i skikkelig posisjon til å være med i kampen om spurtseieren i hovedfeltet, og tapte ti nye poeng i forhold til Cavendish.

- Vi mistet hverandre, det er det som er kjedelig. Vi klarer ikke å fighte nok for å sitte sammen. Vi må se på videoen hva som gikk galt, men vi må kanskje ha tøffere albuer, sier Hushovd, som bare hadde med seg Lancaster mot sluttten av løpet.

Dermed er avstanden mellom ham og Cavendish nå oppe i 26 poeng i kampen om den grønne trøya.

- Jeg tapte alt for mange poeng i dag, men som jeg alltid sier, det kan snu fort, sier Thor Hushovd.

I morgen er det en ny etappe som passer for spurterne, før det bærer til fjells i Pyreneene på fredag.