Fortsetter i FCK

Ståle Solbakken har forlenget sin kontrakt med Skandinavias største klubb

FORLENGET: Ståle Solbakken har forlenget sin kontrakt som trener for FC København. Foto: NTB Scanpix
FORLENGET: Ståle Solbakken har forlenget sin kontrakt som trener for FC København. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ståle Solbakken har forlenget sin kontrakt med FC København frem til sommeren 2023.

Det kom frem på en pressekonferanse FCK holdt i Parken.

Vil ut i Europa

Solbakken sin opprinnelige kontrakt strakk seg i utgangspunktet til 2021, så det er snakk om en to års forlengelse.

På pressekonferansen forteller han at han tente på utfordringen med å lede Danmarks største klubb til å vinne titler og nærme seg de beste europeiske klubbene.

- Vi har en ambisjon om å spille med de beste i verden, og det driver meg selv om det er vanskelig å innfri. Vi vil vinne mesterskap og komme oss ut i Europa og spille mot de beste hver sesong, sier Solbakken.

Videre forteller Solbakken at det ikke har vært mangel på tilbud. Det har vært interesse fra klubber i flere ulike land. Likevel er nordmannen klar på at han ønsker å fortsette i Danmark.

- Det skal noe ekstraordinært til for å lokke meg vekk fra FCK.

Høye ambisjoner

Styreleder i FCK, Bo Rygaard, sier til klubbens hjemmeside at FCK og Ståle er en perfekt match i forhold til klubbens høye ambisjoner og internasjonale fokus. De er overbevist om at de har rett mann til å lede den sportslige satsingen og den utviklingen klubben er inne i.

- Ståle Solbakkens resultater med klubben taler for seg selv. Han er en meget sterk og dyktig sportslig leder, som ikke bare har oppnådd store resultater med klubben, men også vært sentral i oppbyggingen av en sterk sportslig struktur og organisasjon.

Mannen fra Grue med 58 landskamper for Norge er inne i sin andre periode som trener for hovedstadslaget. Den første var fra 2006 til 2011. Deretter prøvde han seg i FC Köln og Wolverhampton før han vendte «hjem» til København igjen i 2013.

Årets sesong endte med seriegull. Det er det 13. seriemesterskapet FCK vinner.

Solbakken har vunnet utmerkelsen årets trener tre ganger i Danmark og har tatt København til mesterligaens gruppespill fire ganger.