Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsetter seiersrekken i Bergen

Effektive Brann vant igjen. - En drittkamp, men det er vår drittkamp. Og det er herlig å banke Sogndal, sier Brann-treneren.

RØD JUBEL:  Bismar Acosta (t.v.) jubler sammen med Vadim Demidov (bak), Sivert Heltne Nilsen og Mads Hvilsom i tippeligakampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann stadion. 

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
RØD JUBEL: Bismar Acosta (t.v.) jubler sammen med Vadim Demidov (bak), Sivert Heltne Nilsen og Mads Hvilsom i tippeligakampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann-Sogndal: 2-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann fortsetter å være ubeseiret på hjemmebane i år. Sogndal på sin side fortsetter sin tapsrekke på bortebane.

- Defensivt har vi kontroll. Det offensive gromspillet kommer etterhvert, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han var en glad mann etter seieren mot Sogndal. Han husker utmerket godt fjorårets 0-4 tap på Brann stadion mot sogndølingene.

Bergensere står imidlertid ikke fram som seriens mest underholdende lag - så langt. Første omgang mot Sogndal bød ikke på spill som varmet både de tre-fire hundrede supportere fra Sogndal, og de ni tusen bergensere som hadde møtt opp.

Men så har også Brann-trener Lars Arne Nilsen sagt at underholdningen kommer etterhvert. Når spillerne begynner å bli enda sikrere på måten å spille på.

Ligge lavt og hugge til
Branns taktikk i år består ofte av å ligge lavt, men kombinere effektivt med raske overganger. Det var også slik 1-0-scoringen til costaricaner Bismar Acosta til slutt endte i nettet. Et raskt Brann-angrep endte med corner i det 23 minutt. På påfølgende corner fra Ruben Kristiansen, steg Acosta til værs, og stanget med voldsom kraft ballen nede i venstre hjørnet for bergenser, og Sogndal-keeper, Mathias Dyngeland.

En vakker scoring fra Branns midtstopper.

- Jeg begynner å trives veldig godt i Bergen. Jeg blir bedre og bedre i engelsk hver dag, og det gjør det lettere å kommunisere med mine medspillere. Selvtillit utenfor banen smitter, smiler Branns kraftplugg fra Costa Rica.

- Jeg tror ingen Tippeligaspillere liker å møte Bismar. Han er en maskin. Råsterk på bakken og i luften. Dagens Brann-mann. Uten tvil, gliser Brann-trener Nilsen.

De første 45 minuttene i Bergen var jevnspilte med mange tøffe taklinger, uten at noen av lagene skapte allverdens med sjanser. Sogndal hadde ballen mest, men slet med å skape noe farlig offensivt. Brann på sin side lot seg ikke lure unødig framover, og hadde kontroll i de bakre rekker. Selv alle Branns angripere kommer tilbake i eget felt når motstanderen har corner.

Nesten-reprise
Publikum var så vidt kommet tilbake på plassene sine etter pause, da høyreback Amin Nouri fikk herje på vingen. Han gav ballen videre til Daniel Braaten, som på lekkert vis fikk sentret 45 grader ut fra dødlinjen til Fredrik Haugen. Han scoret på samme måte som mot Viking; hardt med innsiden ned i hjørnet for keeper.

Sogndal lot seg imidlertid ikke knekke. Laget fortsatte å ha det meste av spillet, men det ville seg ikke i angrep for sogndølingene i kveld.

Brann holder overraskende ut på toppen av tabellen. Og de kan fort bli værende der oppe blant de seks-syv denne sesongen med sin kyniske og effektive spillestil. Mens Sogndal må få skikk på sitt offensive spill om de ikke sige nedover mot nedre halvdel.

Uforutsigbar rotering
Brann-trener Lars Arne Nilsen er blitt kjent for å komme med overraskende laguttak foran hver kamp. Mot Sogndal var en frisk Erik Huseklepp plassert på benken i 90 minutter. Det har vel knapt skjedd før i Brann-trøyen.

- Jeg har mange gode spillere å velge mellom. Det blir kamp om plassene i alle ledd fra uke til uke. I det en øyeblikket er man plassert på tribunen, mens i det neste er man matchvinner på banen. Slik skal det være. Foreløpig har vi muligheten til å velge å vrake mellom gode spillere, sier Larsen.

I andre hjørnet av pressesonen etter kampen  stod en kar med en fortid på Brann stadion og hang litt med hodet.

- Skuffende. Vi skaper vel knapt en sjanse i løpet av 90 minutter. Vi kan bedre enn dette, og det må vi vise så snart som mulig, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!