Sinisa Mihajlovic

Fortsetter tross blodkreft: - Jeg skal vinne denne kampen

Til tross for en alvorlig kreftdiagnose nekter Sinisa Mihajlovic å gi seg som trener for Serie A-klubben Bologna.

BLODKREFT: Siniša Mihajlović fortsetter i trenerjobben til tross for leukemi-diagnosen. Video: @veronique__94 Vis mer

Den legendariske midtstopperen Sinisa Mihajlovic gir seg ikke i jobben som trener for Bologna, til tross for at han nylig har blitt diagnostisert med blodkreft, fortalte han lørdag.

50-åringen holdt en pressekonferanse sammen med Bolognas klubblege for å fortelle om diagnosen, skriver Football Italia. Mihajlovic fortalte at han var på en legesjekk fordi han var febersjuk, og det var i den anledning at testene viste at han har leukemi.

- Da jeg fikk nyheten, var det et tøft slag. Jeg satt der i flere dager og gråt, livet ditt passerer i revy. Det var ikke tårer av frykt. Jeg respekterer sykdommen, jeg vil møte den med brystet fram og se det i øynene, på samme måte jeg alltid har gjort. Jeg kan knapt vente med å dra på sykehus og starte kampen. Det er en aggressiv diagnose, men den er mulig å slå, sa Mihajlovic på pressekonferansen.

Klubbdirektør Walter Sabatini bekreftet på samme pressekonferanse at Mihajlovic kommer til å fortsette i jobben.

- Vi er her for å støtte ham, Saputo-familien (klubbens eiere, journ.anm.) fløy inn fra Montreal idag. Denne mannen vil alltid ha Bologna i sine hender til kontrakten hans utløper. Han kommer til å være sammen med oss og vi ved hans side hele veien, uansett hva som skjer, selv om jeg kan fortelle deg at ingenting vil skje fordi denne mannen er så sterk. La det være sagt klart og tydelig, Sinisa vil være Bologna-trener, ingenting endres, sa en krystallklar Sabatini.

Gir ikke opp

Mihajlovic fortalte også hvordan faren hans døde av kreft, noe som motiverte ham til å bli testet jevnlig. Han uttrykte også sin takknemlighet for Bolognas støtte.

Den tidligere Lazio-forsvareren forklarte hvordan han hadde snakket med spillerne om nyheten.

- Jeg forklarte for dem at vi må angripe og gå for å vinne. Hvis vi legger oss tilbake og prøver å forsvare, blir vi slått av med det samme. Jeg må bruke samme taktikk i kampen mot kreft, og jeg er uten tvil om at jeg skal vinne denne kampen. Jeg vil vinne den for familien min, for mine barn, for alle dem som elsker meg, sa Mihajlovic.

Mihajlovic tok over som trener for Bologna i januar, i det som er hans andre opphold i klubben. Til tross for kreftdiagnosen er planen at han fortsetter i jobben. Han vil være fraværende fra laget underveis i deler av behandlingen som vil foregå på sykehus.

Får stor støtte

Serberen har mottatt mange lykkeønskninger etter at det ble kjent at han hadde fått kreftdiagnosen. På pressekonferansen fortalte at han hadde mottatt hele 700 meldinger i støtte.

Blant dem var tidligere Manchester City-sjef Roberto Mancini, som spilte med Mihajlovic i Sampdoria og Lazio og senere gjorde sin serbiske assisterende leder i Inter Milan, postet denne støttemeldingen på Instagram.

- Du er for sterk, dette vil ikke skremme deg, og i tillegg må vi spille padeltennis etterpå, skriver Mancini.

Etter pressekonferansen møtte også Mihajlovic en mengde Sampdoria-supportere som hadde stilt opp for å gi sin støtte til treneren.

- Kan bli helt frisk

Klubblegen identifiserte sykdommen som «akutt leukemi». Mens bekjempelse av symptomene hadde vært nesten umulig for 20 år siden, beskrev legen hvordan man i dag har behandlingsmåter som gjør at Mihajlovic kan bli helt frisk, og at han kan gjøre det samtidig som han trener laget.

Mihajlovic har tidligere trent Fiorentina, Sampdoria, Milan, Torino og Sporting Lisboa etter en svært vellykket spillerkarriere.

Som spiller var han kjent for en helt fantastisk venstrefot og spektakulære frispark, og Mihajlovic var med på å vinne den europacupen med Røde Stjerne i 1991. Han spilte også for Sampdoria, Roma og Inter.