Fortsetter tross sjokkexit

Etter mesterligaexiten mot Ajax gjorde Massimiliano Allegri det tirsdag klart at han fortsetter som Juventus-trener.

BLIR: Massimiliano Allegri fortsetter som Juventus-manager til tross for at Juventus røk ut av Champions League mot Ajax. Foto: NTB Scanpix
BLIR: Massimiliano Allegri fortsetter som Juventus-manager til tross for at Juventus røk ut av Champions League mot Ajax. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den italienske storklubben måtte gi tapt mot Ajax i mesterligaens kvartfinale tirsdag kveld. Nederlenderne er semifinaleklare med 3-2-sammenlagt.

Juventus er suveren i hjemlig serie og satset tungt for å ta sitt første mesterligatrofé siden 1996. Laget spilte finale under Allegris ledelse i 2015 og 2017, men måtte gi tapt mot henholdsvis Barcelona og Real Madrid.

Selv om det ble en ny skuffelse for Torino-klubben i verdens gjeveste klubbturnering, frykter Allegri ikke for jobben sin.

- Jeg møtte klubbpresidenten (Andrea Agnelli) for noen dager siden og fortalte ham at jeg vil bli i Juventus. Vi vil sitte ned med klubben og tenke på fremtiden, sa Allegri på pressekonferansen etter kampen.

- Hvis jeg ikke hadde motivasjonen, ville jeg fortalt ham det med en gang, men det er ikke tilfellet.

Allegri har vært Juventus-trener siden sommeren 2014 og ledet klubben til ti titler. Laget har vært i kvartfinalen i mesterligaen fire av de fem siste sesongene. I hjemlig serie mangler Torino-klubben kun ett poeng for å ta sin åttende strake ligatittel.

- Juventus fortsetter å vokse på og utenfor banen og er bevisste på at vi har en stor trener i våre rekker. Sammen skal vi planlegge veien videre, sier Agnelli.