IAAF opprettholder russisk utestengelse

Fortsetter utestengelsen av Russland

Russiske utøvere fortsatt ikke får konkurrere under det russiske flagget innen friidrett.

NØYTRAL UTØVER: Darja Klisjina konkurrerte som nøytral utøver under London-VM i 2017. Om hun må gjøre det i Qatar-VM, bestemmes før mesterskapet. Foto: Dylan Martinez / Reuyers / NTB Scanpix
NØYTRAL UTØVER: Darja Klisjina konkurrerte som nøytral utøver under London-VM i 2017. Om hun må gjøre det i Qatar-VM, bestemmes før mesterskapet. Foto: Dylan Martinez / Reuyers / NTB ScanpixVis mer

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) ble lørdag enig om at russiske utøvere fortsatt ikke får konkurrere under det russiske flagget.

Enigheten kom lørdag på et IAAF-styremøte i Monaco, melder nyhetsbyrået AFP. Det betyr at de russiske utøverne ikke får konkurrere fremover med russisk flagg.

Om de russiske utøverne vil få konkurrere under det russiske flagget under friidretts-VM i Doha i Qatar i september og oktober, vil bli avgjort like før mesterskapet.

Russland som nasjon har vært utestengt fra internasjonal friidrett siden november 2015. Det skjedde i kjølvannet av mistanken om at russerne hadde drevet med statsstøttet doping.

Utelukkelsen er blitt opprettholdt ti ganger tidligere.

74 russiske utøvere konkurrerte som nøytrale i 2018. Så langt i år har 68 blitt klarert som nøytrale.