Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fortsetter vi slik, blir det en fantastisk sesong

Tomålsscorer van der Vaart hyller Tottenhams lagmoral.

GIFTIG: Rafael van der Vaart sørget for at Spurs reiser fra Birmingham med tre poeng med ligamål nummer sju og åtte for sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
GIFTIG: Rafael van der Vaart sørget for at Spurs reiser fra Birmingham med tre poeng med ligamål nummer sju og åtte for sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aston Villa - Tottenham 1-2.

Aston Villa fikk en etterlengtet opptur i Midlands-oppgjøret mot West Bromwich for to uker siden, men den ble på ingen måte langvarig for Gerard Houlliers mannskap.

Selv i overtall 11 mot ti i tre fjerdedeler av kampen, et markant overtak i ballinnehav (63-37) og 26-13 i avslutningsstatistikken, manglet vertene den nødvendige presisjonen i siste fase av spillet.

Og når de først fikk uttelling, var det betegnende nok ved en tilfeldighet da et innleggsforsøk fra Marc Albrighton gikk forbi alt og alle - inkludert Heurelho Gomes i Spurs-buret.

Holder følge I motsatt ende av banen hadde imidlertid Rafael van der Vaart fininnstilt siktet. Nederlenderen, som ser mer og mer ut som årets kjøp i Premier League, var rett mann på rett sted ved to anledninger etter sugende, dype løp inn i boksen.

Med ligamål nummer sju og åtte etter overgangen fra Real Madrid, ble han den store helten da Spurs tok sin første borteseier siden 20. november. Fire av nederlendernes åtte fulltreffere har kommet mot Villa.

- Dette er alltid en vanskelig kamp. De (Villa) er et veldig bra lag. Det er alltid sterkt å vinne med ti mann. Det ble vanskelig etter at vi ble redusert til ti mann, men vi gjorde en strålende jobb, og kjempet til siste slutt, sier tomålsscoreren til Sky Sports 1, ifølge Sporting Life.

Dermed har laget fra Nord-London stadig kontakt med de fire topplagene - poenget bak fjerdeplasserte Chelsea, som møter treer Arsenal på Emirates i morgen.

- Fortsetter vi å spille som dette, kommer det til å bli en fantastisk sesong for oss, sier van der Vaart, som mottok champagnen som bevis på at han var kampens store spiller.

Aston Villa, derimot, sliter stadig i bunngjørma. Bare fire poeng skiller ned til Fulham og West Ham under streken.

Hawaii Det åpnet forrykende på Villa Park, og begge lag spilte seg til gode målsjanser innledningsvis. Muligens ble også Emile Heskey snytt for et straffespark før Spurs gikk i ledelsen halvveis ut i første omgang.

Luka Modric fant Alan Hutton på tur framover langs høyrekanten med en smått genial pasning. Den skotske backen hadde masse grønt gress å boltre seg på, tok seg mot dødlinja og slo flatt inn foran mål.

Villa-forsvarerne kastet seg ned i et forsøk på å avskjære innlegget, men bommet i klareringsforsøkene. I stedet snek van der Vaart fram venstrefoten og pirket ballen forbi Brad Friedel.

Strengt rødt kort Spurs-spillerne hadde knapt jublet ferdig før Jermain Defoe og James Collins var involvert i kampens mest omdiskuterte situasjon. Defoe hoppet klønete opp med en veivende arm, og traff Villa-kapteinen i ansiktet.

Dommer Martin Atkinson har ikke nølt med å fiske fram de røde kortene så langt denne sesongen, og Defoe var den åttende Premier League-spilleren som fikk marsjordre av den restriktive pipeblåseren fra Yorkshire.

STRENGT: Jermain Defoe må se resten av jule- og nyttårsprogrammet fra sidelinja etter at han fikk marsjordre for en albue mot James Collins. Martin Atkinsons avgjørelse var streng, men kunne forsvares. Det var pipeblåserens åttende røde kort så langt denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
STRENGT: Jermain Defoe må se resten av jule- og nyttårsprogrammet fra sidelinja etter at han fikk marsjordre for en albue mot James Collins. Martin Atkinsons avgjørelse var streng, men kunne forsvares. Det var pipeblåserens åttende røde kort så langt denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Strengt, men en avgjørelse som kunne forsvares. Dermed må Spurs unnvære spissen resten av det hektiske jule- og nyttårsprogrammet.

- Jeg har ikke sett det (røde kortet) i etterkant, men der og da hadde jeg ingen innsigelser. Jeg kan uansett med sikkerhet si at Defoe ikke gjorde det med vilje. Kanskje var det bare en «spisstakling». Dommeren er en god dommer, men han hadde en dårlig kamp, sier Spurs-sjef Harry Redknapp.

- Det å miste Jermain Defoe, gjorde det selvfølgelig vanskelig for oss, men vi holdt bra i ballen i første omgang. Det ble tøffere etter pause, fortsetter Redknapp.

Mønsterkontring Aston Villa virket imidlertid å være ute av stand til å dra nytte av overtallet, og det kom ikke som noen enorm overraskelse da de ble hardt straffet etter en mønsterkontring 67 minutter ut i kampen.

Rafael van der Vaart vant ballen og spilte videre til Gareth Bale, som etterlot Collins sprellende i gresset med en frekk dragning. Waliseren stormet 60 meter framover med kula i føttene før han dyttet videre til en bedre plassert Aaron Lennon, som hadde en alle tiders avslutningsmulighet.

Men i stedet for å skyte selv, la vingen tilbake til van der Vaart, som plasserte ballen sikkert i lengste hjørne. Like etter ble han tatt av banen i frykt for å slå opp strekkskaden som tidvis har plaget ham i høst.

Åtte minutter før slutt fikk Albrighton og Villa nettkjenning, men det ble bare med et trøstemål for vertene. John Carew var forøvrig ikke å finne på banen eller på benken, og et januarsalg av nordmannen virker mer og mer sannsynlig.

- Det var et dårlig resultat, men ingen dårlig forestilling. Med litt flaks kunne vi kanskje scoret ett til. Det andre målet deres drepte imidlertid kampen, selv om vi beviste i annen omgang at vi kunne ha fått med oss noe, sier Villa-sjef Gerard Houllier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!