IKKE SÅ GODE LIKEVEL?: Hans Vandewghe tviler på treneren etter tapet. I går tvilte også supporterne etter Italia-tapet. Foto: Evren Atalay / Anadolu Agency
IKKE SÅ GODE LIKEVEL?: Hans Vandewghe tviler på treneren etter tapet. I går tvilte også supporterne etter Italia-tapet. Foto: Evren Atalay / Anadolu AgencyVis mer

Fortvilelse i Belgia etter Italia-tapet: - Er vi ikke så gode som vi trodde?

Belgisk journalist tviler på trener Wilmot etter åpningskampen.

(Dagbladet): Den belgiske journalisten Hans Vandewghe skrev i sin kommentar i avisa De Morgen etter 2-0-tapet mot Italia i går, at det er alt eller ingenting i lørdagens kamp mot Irland, om laget ønsker å ende høyt på tabellen i gruppe H.

Vandewghe kritiserte så de elleve på banen for å spille for sakte, og at motstanderlaget kjørte over belgierne.

- Wilmots er taktisk svak

I et intervju med den nederlandske avisa Volkskrant i dag, utdyper Vandewghe sin frustrasjon etter tapet.

- Vi er ikke så gode som vi trodde? Det er spørsmålet som dominerer nå. Spillerne våre er alle fra gode ligaer, og vi er en god fotballnasjon, sier Vandewghe.

Han sier til avisa at pressen tviler på treneren Marc Wilmots. Men det gjør også Vandewghe selv, som mener Wilmots er taktisk svak, og at man har sett det i fire år. Altså fra da Wilmost tok over landslaget i 2012.

Vandewghe vet at tap mot Italia er noe man måtte regne med, og ettersom de tre beste går videre fra gruppa er ingenting tapt.

- Problemet er bare at Belgia ikke har hatt en eneste kamp mot et topplag de siste fire årene. Ja, det var Argentina i VM, men Belgia var ikke smarte nok da.

Har planen klar

Lørdag venter en tøff kamp mot Irland. Vandewghe vet hvordan han ønsker at Belgia-laget stiller der.

- Alderweireld og Vertonghen på midten, og så Jordan Lukaku og Thomas Meunier. Kanskje ikke de beste forsvarerne, men det er spillere som setter press forover.

FEIRET: Italienerne feiret som om det stod om finaleplass, da de slo Belgia 2-0 i sin åpningskamp. Foto: Evren Atalay / Anadolu Agency
FEIRET: Italienerne feiret som om det stod om finaleplass, da de slo Belgia 2-0 i sin åpningskamp. Foto: Evren Atalay / Anadolu Agency Vis mer