Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Publikumssvikt for Toppseriens superhelg

Fortviler ikke tross publikumssvikt under «Superhelga»

«Superhelg Toppserien» på Fornebu ga langt fra så mange tilskuere som ønsket lørdag, men lederen i Serieforeningen for kvinner bekymrer seg ikke for mye.

GLISSENT: Det var ikke kjempe-oppmøte på Telenor Arena lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GLISSENT: Det var ikke kjempe-oppmøte på Telenor Arena lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Alle Toppseriekampene blir denne helgen spilt innendørs på Fornebu, men verken under Røa – Arna-Bjørnar, Kolbotn – Klepp eller Stabæk – Sandviken var det i nærheten av så mange tilskuere som arrangørene hadde håpet på.

Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner, og resten av arrangørene fristet med ulike aktiviteter for store og små utenfor arenaen lørdag, men kun noen hundre skuelystne fant veien inn i hallen da de første kampene ble spilt klokken 12.00 og 14.30.

Jørgensen sier det knallfine sommerværet må ta noe av skylda for at det ikke var flere folk og så kampene.

- Definitivt. Det er det ingen tvil om, sier hun til NTB i pausen mellom Kolbotn og Klepp.

Godt over 25 grader og strålende sol gjorde at flere valgte å holde seg utendørs fremfor å se Norges beste kvinnelag innendørs.

Ikke fortvilende

Jørgensen hadde gjerne sett langt flere tilskuere på tribunene, men påpeker at konseptet er det første av potensielt mange for å øke interessen rundt eliteserien for kvinner.

- Vi skulle ønske tilskuertallet var mye høyere enn hva det er, men samtidig hadde vi ikke forventet at det skulle være stappfullt første gang vi arrangerer.

- Er det fortvilende lite folk her?

- Nei, jeg synes ikke det. Det er flere folk her enn det er på de vanlige eliteseriekampene for kvinner, så fortvilende er det ikke. Vi skulle selvfølgelig ønske at tilskuertallene var høyere, men det er ikke det aller viktigste, sier hun og trekker fram viktigheten av opplevelsen for spillerne på de ulike lagene og rammene som minner om cupfinalen.

Et steg på veien

Jørgensen poengterer viktigheten av at konseptet er det første på veien mot å løfte interessen rundt kvinnefotball.

I tillegg er det flere andre begivenheter som kolliderte lørdag, blant annet Vålerenga – Lillestrøm på Valle samt mesterligafinalen for menn senere på kvelden.

- Det er mange ting som skjer. Det er den store cuphelgen, det er herrekamper med mye oppmerksomhet rundt og det er konfirmasjoner. Det er mange ting som har gått imot på et vis. Ellers er det den vanlige forklaringen om at vi har en vei å gå for å løfte interessen, sier Jørgensen

Hun utelukker ikke at neste «Superhelg» kan komme i første serierunde neste sesong.

- Vi så på å ha dette i serieåpningen når det fremdeles er litt kjipe baner rundt omkring, men vi fikk det ikke til i år. Det kan være vi vurderer det neste sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media