Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SYKKEL:

Fortvilet Bystrøm: - Foreløpig er det helt dødt

Ikke rørt sykkelen siden Gent-Wevelgem.

SKADET: Sven Erik Bystrøm (i front) har ikke rørt sykkelen siden Gent-Wevelgem. Treningspartner Alexander Kristoff (bak) må ennå vente noen uker på å få trene med lagkameraten. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SKADET: Sven Erik Bystrøm (i front) har ikke rørt sykkelen siden Gent-Wevelgem. Treningspartner Alexander Kristoff (bak) må ennå vente noen uker på å få trene med lagkameraten. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): En upolstret og umerket jernstolpe avsluttet klassikerne for Sven Erik Bystrøm. Han pådro seg et brudd i beinet mellom håndleddet og tommelen.

WorldTour-rittet skulle vise seg ikke å være det eneste som gikk fløyten denne dagen.

Etter snart fire uker med gips og skinne på hånda, har han fortsatt ikke kunnet røre treningsssykkelen.

- Det tar nok fort en til to uker til. Dermed blir det heller ikke Eschborn-Frankfurt eller Tour of California på meg. Det kommer for tidlig. Planen er å være klar igjen til Belgia rundt, eller Tour des Fjords - hvis det blir satt opp et landslag, og det er greit for Katusha at jeg stiller, sier 25-åringen fra Haugesund til procycling.no.

Tour de France er hovedmålet

Som proffsyklist er timingen for å bli skadet aldri noe god, men på generelt grunnlag hadde det passet bedre i oktober - enn i slutten av mars.

Bystrøm har store ambisjoner om å debutere i Tour de France denne sommeren, og håper å unngå tidsnød på grunn av håndskaden han har pådratt seg. Ettersom han fremdeles ikke klarer å holde rundt styret, er han nødt til å trene alternativt mens han håper å slippe løs fra både gips og skinne.

Legene: - Kan ta åtte uker

Etter hjemreisen fra Belgia i slutten av forrige måned, har han blitt undersøkt på nytt av norsk helsevesen.

Det er mangel på bevegelighet mellom håndledd og tommel som gjør at han sliter med å gjøre comeback i lycradrakten.

- Foreløpig er det helt dødt. Jeg håper selvfølgelig på at det blir bedre dag for dag, men legene sier det kan ta opp mot åtte uker før hånden er helt bra igjen. Forhåpentligvis kan jeg trene ute litt før den tid, sier Bystrøm.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!