Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fortvilet og bekymret

HØYDALSMO (Dagbladet): - Det kjentes helt jævlig ut, sier Bente Skari. For første gang på nesten tre år ble hun slått i et nasjonalt klassisk renn. I går kveld kjørte hun rett hjem til Nittedal for å finne ut hva som er galt knappe tre uker før OL braker løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bente Skari opplevde sitt største mareritt som skiløper. Stiv, sliten og med dårlige ski, ble vårt største OL-håp ydmyket av Hilde G. Pedersen (nr. 1) og Anita Moen (nr. 2) på favorittdistansen ti kilometer klassisk. Rett etter målgang var Bente rett og slett på gråten etter bare å bli nummer tre.

- Det kjentes helt jævlig ut. Nå må jeg tenke meg godt om og finne ut om det er noen grunn til å gjøre noe drastisk før OL, svarte hun umiddelbart etter løpet.

Før blomsterseremonien gikk hun seg en runde på ski på stadion for å roe tankene litt. Etterpå var hun litt mildere stemt. Men bare litt. Bente Skari hater nemlig å tape. Og når kroppen ikke fungerer som den skal, blir hun sint og frustrert i tillegg.

Kollaps

- Jeg hadde kanskje dårlige ski, men det er ikke noen grunn til at jeg ikke skulle ha greid å henge på da Hilde og Anita gikk forbi?

- Hva tenkte du da du skjønte at du ikke greide å henge på dem?

- Jeg tenkte vel bare «faen i helvete», nei, ikke skriv det, jo det er vel greit. Det var det jeg tenkte, sier hun med en antydning til et smil.

Seiersmaskinen Skari misliker sterkt å tape det siste rennet før OL.

- Jeg hadde helst sett at jeg reiste til OL som soleklar favoritt. Helt til i dag har jeg følt at jeg har vært i rute til OL, men nå vet jeg ikke. Jeg får bare håpe at dette var et blaff.

Bente vil ikke skylde på at hun hadde dårlige ski, sjøl om smørerne Dagbladet snakket med etter rennet ga skiene brorparten av skylda for det dårlige løpet. Hun påstår sjøl at kroppen sviktet.

- Jeg kjente det allerede etter 50 meter, at det ikke fungerte.

- Var det en kollaps?

- Ja, det var vel det.

Ingen sjukdom

Landslagslege Knut Gabrielsen tror ikke det er noe alvorlig galt.

- Nei, alle kan ha en dårlig dag. Vi har bare såvidt snakket sammen, men jeg tviler på om det var noen sjukdom som var årsaken til dette. Men jeg skal holde kontakt med Bente, så får vi se, sier Gabrielsen til Dagbladet.

Mest sannsynlig var det bare en veldig dårlig dagsform og dårlige ski som skapte rusk i systemet.

- Grunnen til at jeg er bekymret er ikke bare det at jeg taper, men mest det at jeg går et elendig renn.

Skari irriterte seg også over at hun fikk mer oppmerksomhet etter tredjeplassen i går, enn da hun vant på torsdag.

- Skulle nesten tro dere i pressen gledet dere over at jeg mislykkes, sier hun ertende.

- Du skjønner jo at det er en sensasjon at du ikke vinner?

- Jo da, det gjør jeg. Men jeg skulle helst vært foruten en slik negativ fokusering.

Gubbetrøst

Da hjalp det kanskje litt at mannen Geir var til stede for å trøste.

- Han gikk foran meg i bakkene for å lage spor, men det hjalp ikke hva han gjorde, ler Bente.

Geir Skari tar heller ikke på seg skylda for å ha forstyrret oppladningen med et ekteskapelig besøk kvelden før konkurranse. For da Bente ble spurt om det var det at hun var blitt gravid i løpet av natta som var årsaken til miseren, så kom endelig det store smilet fram.

- Gravid, nei, he-he, i så fall visste jeg ikke at det skulle så lite til.

SUR: Så fornøyd ser en seiersmaskin ut når hun taper. - Jeg kjente det allerede etter 50 meter at det ikke fungerte, sier hun - selv om laget bak henne snakket om dårlige ski.
Hele Norges coronakart