Fortvilte dansker på finn.no: - Folk gråter

Dansk EM-exit skaper store problemer for arrangøren.

BOMKJØP: Nesten 20 000 dansker skal ha kjøpt billetter til hovedrunden i Malmö, men etter at storfavoritt Danmark røk ut, prøver dansker febrilsk å bli kvitt billettene sine. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALMÖ (Dagbladet): Danmark spilte sine kamper i Malmö, bare 25 minutter med tog fra landets hovedstad, København. Under gruppespillet har det vært stappfullt med dansker i Malmö Arena, og det danske landslaget har nærmest hatt en hjemmebanefordel.

Få hadde sett for seg at Danmark skulle ryke ut etter gruppespillet, og flere tusen dansker har allerede kjøpt billetter til hovedrunden som starter torsdag.

Etter at landet røy ut, frykter arrangøren at en rekke seter vil stå tomme i Malmö de neste dagene. For langt ifra alle dansker som har kjøpt billett kommer til å dukke opp på stadion.

STJERNE: Mikkel Hansen og Danmark er ute av EM. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Mikkel Hansen og Danmark er ute av EM. Foto: NTB scanpix Vis mer

Massesalg av billetter

Ifølge dansk TV 2 skal rundt 20 000 dansker ha billett til de nært forestående kampene. Som en konsekvens av landslagets exit forsøker mange nå å selge billettene videre.

- Nå er det en risiko for at det blir tomme stoler her, sier markedsansvarlig for EM, Frank Ström, til Aftonbladet.

- Jeg har snakket med noen dansker med billet, og de sliter med å få solgt dem, sier Joachim Boldsen til Dagbladet. Han jobber som ekspert i Viasat.

Formann i landslagets supporterklubb, Sally O. Jacobsen, rakk ikke å se Danmark i EM.

- Jeg har billetter til hovedrunden og finalehelga. Vi hadde jo ikke sett for oss dette. Det er utrolig surt, og folk gråter og er lei seg, sier hun til kanalen.

Jacobsen har ikke likevel ikke tenkt å selge sine billetter. Men allerede kvelden Danmark røk ut dukket det opp flere titalls salgsannonser på danske nettsider. Også på norske finn.no har det dukket opp noen annonser fra fortvilte dansker, som ikke lenger ser poenget med å være til stede i Malmö.

- Jeg har hørt at det går billetter på billigsalg. De kan tegne en blå strek gjennom flagget sitt og heie på oss i stedet. Vi setter pris på all støtte vi kan få, smiler Magnus Gullerud.

Han og resten av det norske landslaget er klare for hovedrunden. Danmark var storfavoritter til å være med dit, men håndballgutta møter Ungarn, Sverige, Island og Slovenia i stedet.

Sagosens håp

Det norske landslaget spilte foran et fullsatt Trondheim Spektrum i gruppespillet. Stemningen var elektrisk og det norske landslaget har hyllet hjemmefansen.

Sander Sagosen var virkelig på hjemmebane i Trondheim. Han håper noen norske fans kan få tak i danskenes billetter.

- Jeg håper ikke det blir glissent. Om danskene ikke får brukt billettene selv, håper jeg de får solgt de til noen norske fans som vil heie på oss. Vi fikk en fantastisk reise i Trondheim og det hadde vært fint å fortsatt ha den hjemmebanefordelen nå som Danmark er ute, sier stjernespilleren.

Landslagssjef Christian Berge synes det er synd hvis tusenvis av seter plutselig står tomme.

- Jeg er litt spent på stemningen i hallen etter at Danmark røk ut, hvis det er solgt så mange billetter på andre siden av grensa. Jeg håper virkelig at hallene blir fylt opp. Danmark er et bra lag, men sånn som de spilte i dette mesterskapet var de ikke i nærheten av hva de var i fjor, sier han.

Veien videre

Etter at både Danmark og Frankrike er ute, ligger mye til rette for at Norge kan ta seg til semifinale. Norge starter hovedrunden med to poeng og er av mange regnet som den største favoritten i deres gruppe.

- Motorveien ligger brøytet for snø, sludd og alt. Veldig mye skal gå galt for at Norge ikke skal spille semifinale nå. Vi møter Ungarn, Island, Slovenia og Sverige. Vi er bedre enn alle de lagene og lag vi vil være favoritter mot. Vi kan tillate oss å tape i hvert fall én og kanskje to kamper, mener Ole Erevik.

Slik spiller Norge i hovedrunden:

  • Norge - Ungarn, 17. januar
  • Norge - Sverige, 19. januar
  • Norge - Island, 21. januar
  • Norge - Slovenia, 22. januar

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer