Fortvilte etter straffedrama

Både Manchester City og Liverpool var misfornøyd med dommeren da det endte med poengdeling mellom lagene. Liverpool måtte også se Trent Alexander-Arnold gå ut med skade.

FORTIVLTE: Joe Gomez og Jordan Henderson var misfornøyd etter at de fikk straffe i mot. Foto: NTB
FORTIVLTE: Joe Gomez og Jordan Henderson var misfornøyd etter at de fikk straffe i mot. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Liverpool 1-1 (1-1)

Liverpool begynte oppgjøret best, men maktet ikke å vinne storkampen mot Manchester City og gikk dermed glipp av muligheten for tabelltopp i Premier League.

Mohamed Salah førte Liverpool opp i ledelsen fra straffemerket etter kvarteret spilt, men en herlig scoring av Gabriel Jesus seinere i omgangen gjorde at det ble poengdeling mellom lagene.

Kevin De Bruyne brente også et straffespark for Manchester City i den første omgangen.

- Super fotballkamp for å være ærlig. Energinivået til begge lagene var utrolig, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp etter kampen.

KONTROVERSIELT: Jadon Sancho delte mer enn Manchester City var komfortable med. Video: Man City TV. Vis mer

Straffedrama

Det var fjorårets tabellener og tabelltoer som møtte hverandre på Etihad i kveld. I fjor var lagene i en klasse over resten, mens denne sesongstarten har de ikke hatt den samme uttellingen.

Før kampen lå hjemmelaget på en 12. plass, mens Liverpool lå på fjerdeplass i Premier League. Men det er jevnt i toppen, og med seier ville Liverpool sikre seg tabelltopp i ligaen.

Den første omgangen startet med et stort Liverpool-press, og etter kvarteret spill skulle de få straffe da Sadio Mané gikk i bakken etter en duell med Kyle Walker. Mohamed Salah var sikker fra straffemerket. 1-0 til Liverpool, og en drømmestart på kampen for de røde.

Flere City-spillere fortvilte etter situasjonen fordi de mente Raheem Sterling skulle ha hatt et frispark lenger opp på banen før straffesparket ble dømt.

Men City skulle riste av seg nedturen og spilte seg fint inn igjen i kampen. Først var det Sterling med en gigantsjanse så, like etter, skulle Gabriel Jesus utlikne for gjestene med en herlig scoring.

Jesus lurte hele Liverpool-forsvaret med en herlig vending i bortelagets 16-meter og plasserte ballen forbi Allison.

- Det er en verdensklasseprestasjon av Jesus, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb om målet.

Nå presset hjemmelaget plutselig på for ledelsesmålet, og etter 40 minutter spill fikk City et straffespark etter at VAR plukket opp en hands fra Liverpools Joe Gomez.

Liverpool-spillerne samlet seg rundt dommeren og fortvilte over avgjørelsen.

Vanligvis sikre Kevin De Bruyne stilte seg opp for å ta straffen, men satte den utrolig nok utenfor mål.

- Det er smått utrolig, sa Semb om straffen.

Det ble ingen flere mål i den første omgangen, og lagene gikk til pause med 1-1.

Poengdeling

Den andre omgangen begynte langt roligere enn den første. Manchester City var det beste laget uten å skape de aller største sjansene. Unntaket var et hodestøt fra målscorer fra Jesus, som gikk like utenfor mål.

Ingen av lagene maktet å score noen flere mål, og dermed ender kampen 1-1.

Liverpools Trent Alexander-Arnold måtte også ut med skade i den andre omgangen. Dermed begynner det å tynne seg ut i forsvarsrekken til Liverpool. Fra før av er stjernestopper Virgil Van Dijk ute med en skade ut sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer