MÅLMASKIN: Mohamed Salah kunne juble for scoringen, men ikke alle mener han burde fått muligheten i det hele tatt. Foto: AP / Barrington Coombs
MÅLMASKIN: Mohamed Salah kunne juble for scoringen, men ikke alle mener han burde fått muligheten i det hele tatt. Foto: AP / Barrington CoombsVis mer

Liverpool slo Fulham

Fortvilte over annullert mål. Owen mener Liverpool jukset i etterkant

Omdiskuterte scoringer da topp møtte bunn.

  • Liverpool - Fulham 2-0 (1-0)

Aleksandar Mitrovic trodde han hadde sendt bunnlaget Fulham i ledelsen over Liverpool etter 41 minutter, men linjedommeren var raskt oppe med flagget etter at kraftspissen hadde nikket ballen i nettet.

Mitrovic reagerte med fortvilelse, og avgjørelsen har blitt heftig diskutert i etterkant. I reprisene som TV2 viste i pausen av sin sending, så spissen ut til å være offside med knappest mulig margin. Men selv da var det vanskelig å slå det fast hundre prosent sikkert, og Fulhams egen Twitter-konto var av motsatt oppfatning av dommertrioen.

De mener at reprisene viste at Mitrovic var på riktig side da innlegget ble slått:

Typisk Liverpool-mål

Irritasjonen som oppsto da målet ble annullert, ble straks større. For bare 13 sekunder etter at Fulham trodde de hadde tatt ledelsen, var det i stedet Liverpool som gikk opp i ledelsen.

Alisson kastet ballen ned på bakken, og sendte den raskt opp til Trent Alexander-Arnold. Backen spilte gjennom Mohamed Salah, og alene med keeper var storscoreren sikker i sin sak.

Liverpool er kjent for sin hurtige, effektive angrepsfotball, og med sitt 34 mål på 36 kamper på Anfield sendte Salah de røde i føringen.

Men heller ikke Liverpools scoring har gått inn i ettertida uten diskusjon.

- Rullet fremdeles

For flere mener at ballen ikke lå stille da Alisson satte i gang spillet etter offsideavgjørelsen. Blant dem tidligere Liverpool-spiller, Michael Owen.

- Hvis du vil følge regelboka til punkt og prikke, var han offside. Men ballen rullet fremdeles da Alisson tok frisparket, sier Owen, som jobber som ekspert i britisk TV.

Ifølge fotballreglene skal ballen ligge stille på alle dødballer. Dermed kunne trolig dommeren tvunget Liverpool til å ta frisparket på nytt i dette tilfellet.

Tabelltopp

Liverpool har innledet sesongen på strålende vis, og er fremdeles ubeseiret i Premier League. Fulham på sin side ligger aller sist, og utover i andre omgang var det aldri tvil om hvor poengene skulle ende.

Åtte minutter etter sidebytte økte Xherdan Shaqiri til 2-0 med en vakker volleyscoring, og bortelaget fra London klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen.

Med tre nye poeng inntar Jürgen Klopps menn førsteplassen i Premier League, inntil videre. Seinere i dag spiller både Chelsea og Manchester City, som begge har muligheten til å gå forbi Liverpool igjen.