Enorme kontraster for Simen Hegstad Krüger

Forundret Krüger: - Jeg begynte å lure

Simen Hegstad Krüger skjønte lite av det som skjedde før jul. I desember gjorde OL-helten fra Pyeongchang grepene som startet en snuoperasjon - dessverre litt i seineste laget.

KONTRASTER: OL-eventyret i Pyeongchang er historie for Simen Hegstad Krüger. I Seefeld kan han bli reserve helt fram til VM-femmila. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KONTRASTER: OL-eventyret i Pyeongchang er historie for Simen Hegstad Krüger. I Seefeld kan han bli reserve helt fram til VM-femmila. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD/ULRICEHAMN (Dagbladet): Mens Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe går VM-tremila lørdag, sitter regjerende olympisk mester på distansen, Simen Hegstad Krüger, på sidelinjen i svært god form uten å få delta.

I det vanskelige uttaket på verdens beste landslag, ble Krüger og Didrik Tønseth de uheldige som ble vraket. OL-kongen Krüger risikerer å ikke få gå noe mer enn den avsluttende femmila neste helg, om de andre landslagsgutta leverer varene før stafetten.

Kontrastene er enorme sammenliknet med de olympiske lekene i Pyeongchang. Mange er overrasket. Da nevnte Røthe og Tønseth herjet i minitouren på Lillehammer tidlig i sesongen, var de overrasket over at Krüger var så bra, for kapasitetskongen hadde herjet på trening gjennom hele høsten.

- Det er ikke sånn at jeg har dominert vilt på trening, men jeg har vært god. Når jeg da var bak de gutta som jeg match i sommer og i høst, begynte jeg å lure jeg. Spesielt Sjur. Han var jo ute i hele fjor, men kom plutselig tilbake i november og skøytet fra alle, sier Krüger til Dagbladet.

GLOHET: Alle ville ha en bit av Simen Hegstad Krüger etter OL-gullet på 30 km fellesstart med skibytte i Pyeongchang. I Seefeld får han ikke gå distansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLOHET: Alle ville ha en bit av Simen Hegstad Krüger etter OL-gullet på 30 km fellesstart med skibytte i Pyeongchang. I Seefeld får han ikke gå distansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det skjedde kort tid etter at jeg hadde matchet ham hele høsten. Da går man med en følelse av at man har mye mer å gå på. Det var frustrerende.

Måtte ta grep

Forrige sesong fikk Hegstad Krüger en pangåpning på sesongen som gjorde at 25-åringen var OL-klar allerede før jul. Denne sesongen fungerte ikke kroppen normalt i sesonginnledningen.

Dermed måtte Lyn-gutten foreta seg noe for å komme ut av den onde sirkelen.

- Jeg har hatt ambisjoner om å være i best form i VM, men jeg skal ærlig innrømme at jeg hadde håpet å være i bedre form i rennene før jul. Jeg følte jeg gikk og stanget imot. Derfor tok jeg fri en helg og sto over i Davos, forteller Krüger til Dagbladet.

Afterski #2: Sergej Ustjugov i krangel med Johannes Høsflot Klæbo, som senere tok gull. Ellers var det knall, fall, tårer og massevis av drama. Se episode to av "Afterski" nå. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås/Fredrik Filtvedt. Vis mer

- Etter jeg tok en frihelg der har jeg vært der jeg ønsker å være. Det er veldig godt å få den responsen. Før det følte jeg at gikk og stanget. Jeg hadde ambisjoner om å gå raskere i rennene før hvilehelga.

- Var du litt bekymret før jul?

- Jeg var ikke bekymret, men jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe for å bryte ut av den onde sirkelen. Da var det å sette på «restart-knappen». Jeg visste at det jeg gjorde i sommer og høst var bedre enn forrige sesong, og jeg vet at jeg er bedre trent enn i fjor. Derfor følte jeg at jeg hadde mer inne, sier den olympiske mesteren til Dagbladet.

RØRT: En preget Sindre Bjørnestad Skar møtte Dagbladet etter at Mari Eide tok en overraskende bronsemedalje. I fjor mistet Eide storesøster Ida. Se hele «Afterski» på Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg dro opp og hadde en rolig uke på Hafjell, hvor jeg trente mye rolig for meg selv. Jeg kom ut av den rytmen jeg var i og fant tilbake til godfølelsen. Jeg føler det fungerte bra. Jeg merket fra starten av Tour de Ski at jeg var mer rapp da enn i sesonginnledningen. Da er det gøyere å gå på ski.

Snuoperasjon

En samtale med landslagstrener Eirik Myhr Nossum fikk fart på sakene. I Tour de Ski avsluttet Krüger forrykende og ble nr. 3 sammenlagt, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov. På 15 kilometer fristil i Ulricehamn ble 25-åringen nr. 2, bare slått av Maurice Manificat.

- Vi hadde en prat Eirik og jeg om hva som gjorde at jeg ikke var og kjempet helt der oppe. Nå er jeg mer der jeg skal være. Det er godt å kjenne at det går rette veien, sier Krüger.

Men formen kom akkurat litt for seint til å få velge og vrake i VM-distanser, i hvert fall da det ble stang ut og 4. plass i det viktigste uttaksrennet NM-tremila, hvor Iversen, Røthe og Sundby kapret pallplasseringene.

RUSSERBRÅK:Sergej Ustjugov og Johannes Klæbo føk i tottene på hverandre under VM-sprinten. Slik forklarer sistnevnte hendelsen. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Garanteres plass på femmila

Landslagstrener Nossum bekrefter til Dagbladet at Krüger er garantert plass på den avsluttende VM-tremila i Seefeld.

- Jada, Krüger får gå femmila, og han er fortsatt veldig aktuell for stafetten også, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

- Selv om han ikke går noe før den i VM?

- Ja, det er han. Det kommer selvfølgelig an på hva de andre gjør, vinner Sjur Røthe tremila her, så går han stafetten. Men Simen Krüger på ti kilometer skøyting er bra. Jeg kjenner ham såpass at jeg vet at han er bedre på tikilometer enn på femten i skøyting. Om han ikke er den beste i verden, så er han ekstremt god der.

Afterski #1: Dagbladet er på plass i Seefeld med TV-programmet "Afterski". Se det første programmet nå! Programleder: Øyvind Godø. Fotograf: Kristoffer Løkås. Redigering: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer