Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forundret over Sundby-vraking

- En skrell, sier Halfvarsson.

OVERRASKET: Calle Halfvarsson kaller vrakingen av rival Martin Johnsrud Sundby en skrell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVERRASKET: Calle Halfvarsson kaller vrakingen av rival Martin Johnsrud Sundby en skrell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Det kom muligens som et sjokk for fansen, men for ekspertene var det ikke noe sjokk:

Martin Johnsrud Sundby bekreftet søndag at han står utenfor landslaget kommende sesong. Dette ble bekreftet av trener Eirik Myhr Nossum tirsdag, da han presenterte sine seks som formodentlig skal herje i skisporet kommende sesong.

Vrakingen kom også overraskende på svenske Calle Halfvarsson.

- Det er en skrell, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

ANDREPLASS: Martin Johnsrud Sundby (35) gikk inn på en andreplass under dagens 30 kilometer. Reporter: Vis mer

Vanvittig merittert

35-åringen fra Oslo er en av de aller mest meriterte norske langrennsløperne de siste åra. I OL i Pyeongchang kom to etterlengtede gullmedaljer, i stafett og lagsprint. I VM i Seefeld året etter, kom hans første individuelle mesterskapsgull.

Ellers har han 19 individuelle verdenscupseire, og tre i totalcupen.

- Han er ikke 20 år lengre, men han er ikke direkte dårlig. Men de vil vel satse på yngre og lovende løpere, og de har mange å satse på, sier Halfvarsson.

Det har han rett i: Da uttaket ble presentert tirsdag, var langrennssjef Espen Bjervig klar på at det skal satses på yngre utøvere. Det ble blant annet tydelig da supertalentet Helene Fossesholm (18) ble tatt ut.

Tøff beslutning

Sundby fortsetter imidlertid satsingen. Han har allerede en friplass i VM i Oberstdorf, noe som utvilsomt blir det store målet.

- Man kunne ikke unngå å regne med Sundby om han så var 50 år, sier Halfvarsson.

Framover får Sundby imidlertid bedre tid til å være med familien, 35-åringen blir snart trebarnsfar, og uttrykte at han syntes det ville være urettferdig om han tok opp en plass for noen andre.

Tirsdag forklarte Nossum avgjørelsen overfor Dagbladet:

- Martin er en løper som skal gå litt i vinter, men når jeg ser laget vi landet på, så er det ingen der jeg kunne droppet. Jeg tror ikke Martin kunne bidratt så mye mer nå enn tidligere, og da er tankene mine på laget som helhet, sier Nossum.

- Dessverre røk han nå, men jeg håper han kan prestere bra uansett, sier Nossum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!