Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forvandlingen sjokkerer

Bayern Münchens midtbanespiller Leon Goretzka ser ut til å ha brukt coronapausen bedre enn de fleste.

FØR: Dette bildet er tatt i cupkampen mellom Bayern München og Schalke 04 3. mars i år. Bare drøye to måneder senere sjokkerer bildene av armene til Leon Goretzka. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
FØR: Dette bildet er tatt i cupkampen mellom Bayern München og Schalke 04 3. mars i år. Bare drøye to måneder senere sjokkerer bildene av armene til Leon Goretzka. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen Vis mer

Den tyske indreløperen kom til Bayern München før fjorårets sesong etter å ha vært et av de mest lovende tyske talentene i en årrekke. I sin første sesong etter overgangen fra Schalke 04 ble det 30 kamper og åtte mål.

Årets sesong har vært preget av en del skader for 25-åringen og han har vært litt til og fra startelleveren til rødtrøyene. Etter å ha scoret i den siste kampen før coronaviruset satt Bundesliga på pause uttrykte midtbanespilleren sin misnøye ovenfor tyske Kicker.

- Jeg føler at jeg er i den beste formen i min karriere. Derfor er jeg selvfølgelig ikke fornøyd når jeg ikke får starte, sa Goretzka til Kicker og la til at han måtte akseptere trener Hansi Flicks avgjørelse.

- Du må bare fortsette å jobbe, holde deg i form og gjøre et godt inntrykk, sa indreløperen.

Og å jobbe ser det virkelig ut til at Goretzka har gjort i coronapausen. Etter tirsdagens toppkamp mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund har Goretzka fått mye oppmerksomhet for sine store armer i sosiale medier.

Bayern Münchens egen kanal la ut denne tweeten dagen etter med teksten HULKretzka. Et kallenavn som nå har festet seg hos stadig flere Twitter-brukere.

Like etterpå var Bayern igjen frampå og spurte følgerne sine om hva de hadde gjort i lockdown-perioden.

Det stadig flere poengterer på sosiale medier er at Goretzka har hatt en utrolig forvandling i løpet av coronapausen.

Goretzka har alltid vært en godt trent fotballspiller, men har vært ganske slank og lite muskuløs i tiden sin i Schalke og det første året i Bayern.

Derfor har flere brukere sammenliknet bilder av Goretzka før coronapusen med bildet fra kampen mot Dortmund.

Goretzka har trent målbevisst styrke i lengre tid, men bildene som nå florerer på sosiale medier har fått supporterne til å sperre opp øynene.

På fotballbanen har Leon Goretzka også vært i god form etter at Bundesliga startet opp igjen 16. mai. 25-åringen har startet alle tre kampene etter oppstarten og står med ett mål og én assist.

Bayern-stjernen har faktisk ikke brukt all den ledige tiden i coronapausen på treningsrommet heller. Etter at viruset kom til Tyskland startet Goretzka og lagkameraten Joshua Kimmich «WeKickCorona»-initiativet for å hjelpe til med stansingen av viruset.

Duoen gikk inn med én million euro (10,7 millioner norske kroner) og har siden fått hele 3 500 donasjoner, deriblant fra stjerner som Mats Hummels, Julian Draxler og Leroy Sané.

For innsatsen under corona-krisen fikk de to Bayern-stjernene utmerkelsen «Ambassadør av tysk fotball 2020» i april.

Prisen har blitt utdelt siden 2012 og hedrer tyske idrettsprofiler som bidrar til å øke anerkjennelsen til tysk idrett verden over. Tidligere har de tyske fotballstjernene Miroslav Klose og Thomas Hitzlsperger mottatt prisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!