Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forvent en veldig komplisert og ukomfortabel kamp

Guardiola før Juventus-returen.

SPENT: Bayern München-trener Pep Guardiola tror ikke den tyske klubben får det lett mot Juventus. Foto: SCANPIX/Lukas Barth / Anadolu Agency
SPENT: Bayern München-trener Pep Guardiola tror ikke den tyske klubben får det lett mot Juventus. Foto: SCANPIX/Lukas Barth / Anadolu Agency Vis mer

Bayern München-trener Pep Guardiola tror Juventus' defensive styrke kan by på problemer når lagene møtes i mesterligaen onsdag.

Bayern har et godt utgangspunkt før returmøtet i åttedelsfinalen mot Juventus. Tyskerne spilte 2-2 i Italia i første kamp, men Guardiola er klar på at han forventer tøff motstand på eget gress.

- Vi skal spille mot et av Europas beste lag. Juventus har ikke sluppet inn mål på sine ti siste seriekamper. Forvent en veldig komplisert og ukomfortabel kamp, sier Guardiola.

Formstigning Bayern München har slitt litt i serien i mars, men fikk en opptur med 5-0 mot Werder Bremen lørdag. Det var viktig etter 0-0 mot Dortmund og 1-2-tap mot Mainz i de to foregående ligakampene. Bayern topper Bundesliga med 66 poeng, fem poeng foran Dortmund.

- Mot Werder Bremen viste vi at vi er i god form. Vi ser med optimisme på onsdagens kamp, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Lagets hjemmeform i mesterligaen bør styrke optimismen. Bayern har slått Dinamo Zagreb, Arsenal og Olympiakos hjemme så langt denne sesongen - målforskjellen er 14-1. Før sjokktapet mot Mainz 2. mars, der gjestene altså vant 2-1, hadde Guardiolas mannskap vunnet 17 hjemmekamper på rad.

- Vi må være «på» i 90 minutter mot Juventus, vi har ikke råd til å gjøre feil. Juventus kommer til å ligge og vente på at vi skal gjøre feil, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

Han deler likevel Rummenigges optimisme.

- Vi vet at vi kan bli slått ut, men 2-2 var et flott resultat for oss på bortebane. Å gå videre er alt som betyr noe for oss, fastslår tyskeren.

Entusiasme Bayerns motstander har virkelig funnet formen. Juventus har ikke tapt i serien siden oktober, og «Den gamle dame» har vunnet 18 av 19 seriekamper siden da. I tillegg har Torino-laget kun sluppet inn ett mål på de siste 12 i serien.

- Det kommer til å bli en utrolig kamp. Vi drar til München med stor entusiasme og besluttsomhet, sier Juventus-forsvarer Leonardo Bonucci.

- Vi vet hvor sterkt Bayern er, men det finnes også svakheter i laget deres. De svakhetene skal vi utnytte, legger 28-åringen til.

Juventus-trener Massimiliano Allegri krever knallhard jobbing mot tyskerne.

- Vi vet at vi må løpe i 90 minutter når vi spiller mot Bayern. Målet vårt er å gå for seier og avansement, fastslår han.

Juventus topper italiensk Serie A etter 29 serierunder. Det er tre poeng ned til tabelltoer Napoli.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram