- Forvent overraskelser

Ole Einar Bjørndalen tror 20 mann kan vinne normaldistansen i skiskyter-VM.

(Dagbladet.no): På grunn av elendig vær i Oberhof har juryen bestemt seg for å utsette normaldistansen i skiskyter-VM til i morgen. Forholdene er svært skiftende med tett tåke.

- Sikten er så varierende at noen løpere vil se alt, mens andre ikke ser noe, sier kvinnetrener Odd Lirhus fra sin posisjon ved standplass på arenaen til NTB.

Løperne har allerede reist tilbake til hotellet for å forberede seg til morgendagens renn.

Vinnerkandidatene står i kø på 20-kilometeren i Oberhof, mener Ole Einar Bjørndalen. Først og fremst formkanonene Ricco Gross og Raphael Poiree, men også Bjørndalen selv. I tillegg har han enkelte lagkamerater som er i stand til å hevde seg.

Halvard Hanevold har jo nærmest spesialisert seg på normaldistansen i mesterskap. Men nivået i toppen er jevnt, og vår firedoble olympiamester tror 20 stykker er i stand til å vinne i dag.

- Russere, finner, og tyske Sven Fischer kan nok gjøre det bra, sier Bjørndalen til Dagsavisen. Personlig skal han revansjere seg i dag.

- Treningsmessig fungerer det greit, men det er konkurransene som teller, sier han.

MELLOMFORNØYD: Ole einar Bjørndalen har ikke truffet helt med formen så langt i mesterskapet. I dag skal han revansjere seg.
TÅKETEPPE: Tåka i Oberhof har satt en stopper for dagens renn i skiskyter-VM. Foreløpig.