Forventer doping- skandaler under OL

- Naivt å ikke tro det, sier idrettslege Inggard Lereim.

Inggard Lereim - er nestleder i Det internasjonale skiforbundets medisinske komite og for hovedæren for dopingavsløringene under Ski-VM i Lahti.

Foto: Tom E. Østhuus.
Inggard Lereim - er nestleder i Det internasjonale skiforbundets medisinske komite og for hovedæren for dopingavsløringene under Ski-VM i Lahti. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

Idrettslegen Inggard Lereim tror bruk av fjerde generasjon EPO og genmanipulasjon kan bli avslørt under London-OL.

Lereim har vært involvert i arbeidet med antidoping i mange år. Han har liten tro på at lekene i London vil unngå nye dopingskandaler, skriver Adresseavisen.

- Det vil være naivt ikke å tro at også OL i London får sine dopingavsløringer. Mange konkurranser og deltakere fra mange nasjoner som kanskje ikke er like dyktige til å skjule hva de har drevet med, tilsier at det blir avsløringer, sier Lereim.

- Samtidig kan nye testmetoder være med på å avsløre nye former for bloddoping gjennom fjerde generasjons EPO. Likeså utelukker jeg ikke at forsøk på genmanipulasjon kan avsløres, legger legen til.

Lereim innrømmer at dopingjegerne alltid har ligget et steg bak doperne.

- Det utvikles stadig nye preparater, og det forskes i om bivirkninger kan være prestasjonsfremmende. Selv om testing både i og utenfor konkurranser er blitt hyppigere, innser jeg at dette er en kamp vi aldri kommer til å vinne. Likevel er det viktig å jobbe videre. Det skal ikke være lov å sikre seg titler og medaljer ved juks, sier Lereim til Adresseavisen.

(NTB)