Forventer hat fra fansen

Kaptein René Henriksen frykter danskene blir vettskremte i Bosnia lørdag.

For Nils Johan Semb er Danmarks resultat i Bosnia like viktig som Norges eget resultat mot Luxembourg på Ullevaal lørdag.

Danmark-kaptein og stopper Henriksen innrømmer at det finnes få verre steder å spille fotball enn i Sarajevo.

- Det viktigste er at vi ikke lar oss skremme eller blir redde for tilskuerne. Det skal rutinen sikre, sier Panathinaikos-spilleren til Jyllandsposten.

- Vi må etter dansk målestokk forvente en hatsk stemning. Heldigvis har de fleste på laget prøvd å spille foran et fanatisk publikum.

Med seier er nemlig Bosnia i EM. Samtidig er Norge ute.

Midtbanetøffing Thomas Gravesen er ikke like bekymret som sin kaptein. Selv om han trolig har fått med seg at John Carew ble grovt sjikanert da Norge spilte i Zenica i september.

- Vet du hva? Publikum betyr ikke en skitt. Det kan godt hende det blir tent et romerlys eller flere, som vi så i Parken. Men vi vet at sikkerhetsopplegget er i orden. Tilskuerne kan ikke bære de bosniske spillerne fram, sier Everton-proffen til Politiken.

Angriper Peter Madsen mener det er uklokt av danskene å tenke på fansen. Med tap i Sarajevo må laget ut i playoff.

- Jeg tror det er dumt å fokusere så mye på de bosniske tilskuerne. Vi har et rutinert mannskap, og kan sikkert stå i mot presset vi kommer ut for i Bosnia. Det skremmer i hvert fall ikke meg, sier Madsen til Berlingske Tidende.

  • Dagbladet.no følger både Bosnia-Danmark og Norge-Luxembourg direkte fra kl. 18 lørdag.
GODE NABOER:</B> René Henriksen og Martin Laursen (t.h) mot Englands David Beckham i VM. Lørdag møter de Bosnia.