DEBUTERER: Ole Gunnar Solskjær skal lede Manchester United på Old Trafford for første gang. Foto: NIZAAM JONES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK
DEBUTERER: Ole Gunnar Solskjær skal lede Manchester United på Old Trafford for første gang. Foto: NIZAAM JONES/JMP/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Ole Gunnar Solskjærs Old Trafford-debut

Forventer kritikk fra kompisene: - Vil være knallharde mot meg

Solskjær tror ikke han vil få noe gratis i Old Trafford-debuten.

Ole Gunnar Solskjær har bare ledet Manchester United i én kamp, men har allerede rukket å gjøre fansen optimistisk med tanke på framtida.

Pessimisme og skepsis er blitt snudd til glede på rekordkort tid etter at nordmannen sørget for 5-1-seier over Cardiff i United-debuten. Også spillerne virker å ha fått en ny giv med Solskjær ved roret.

Den spanske stjernespilleren, Juan Mata, har en ukentlig blogg, men denne sesongen har han ofte ikke orket å sette seg ved tastaturet etter en rekke skuffende prestasjoner. Denne gangen var den en langt lystigere Mata som delte sine tanker.

- Den legendariske Ole Gunnar Solskjær er vår nye sjef og vi kunne ikke fått en bedre start etter at han vendte tilbake til klubben. Det var en overbevisende seier, som vil heve moralen når vi nærmer oss det nye året. Vi må være optimistiske, se framover og fortsette å jobbe hardt for å klatre på tabellen, skrev Mata etter Cardiff-kampen.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Følelsesladd retur

Juleperioden i Premier League gir imidlertid ikke muligheten til å hvile på laurbærene og nyte tidligere seirer. Allerede i morgen, 2. juledag, skal Solskjær og hans menn i aksjon igjen. Og det blir en helt spesiell kamp for nordmøringen, som endelig vender tilbake til Old Trafford.

- Jeg prøver selvfølgelig å holde følelsene mine i sjakk. Jeg er her for å gjøre en jobb, og må være fokusert. Men det er ikke lett, og både jeg og gutta ser fram til å spille på Old Trafford. Det er nøkkelen, sa Solskjær på mandagens pressekonferanse.

Nordmannen var tilbake som Cardiff-sjef for fire år siden, men som sjef for hjemmelaget blir opplevelsen en helt annen. I den anledning har fansen hentet tilbake «20 LEGEND»-banneret, som er et ordspill på Solskjærs draktnummer, fornavn og legendestatus i klubben.

- Jeg har en historie i denne klubben og det blir spesielt å se det banneret på tribunen. Jeg håper bare at jeg kan gjøre en god jobb, slik at de fortsetter å synge navnet mitt.

- Ta det med ro

En rekke av sir Alex Fergusons tidligere elever har endt opp som managere. I tillegg til Solskjær har også Mark Hughes og Steve Bruce nylig hatt jobber i Premier League, mens her hjemme i Norge leder Henning Berg Stabæk.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

Mange av de tidligere spillerne tjener også sine penger som TV-eksperter. Blant dem, Gary Neville, som mente det var betryggende å se Solskjær i managerstolen.

- Manchester United har ansatt ham for å holde folk fornøyde. De vet at han har respekten til alle i klubben og kan ha en samlende effekt, sa Neville i sin egen podkast.

Solskjær forventer imidlertid ikke å få noe gratis av TV-vennene.

- Ta det med ro, Gary kommer til å være skikkelig hard mot meg. Jeg satt ved siden av i garderoben i 11 år og jeg kjenner Gary. Han er betalt for å dele sine meninger og det skal han selvfølgelig gjøre. Det er ikke noe annerledes enn de andre når jeg leder laget ut på banen.

Det samme gjelder Wayne Rooney, som tidvis jobber for BT Sports.

- Han kommer nok også til å kritisere meg, ikke tenk på det, sa Solskjær på pressekonferansen.

Manchester United - Huddersfield starter onsdag kl. 16.00.