Forventer mobbing fra Ole og Emil

- Det første de gjør er å kommentere bommen min, sier Tarjei Bø etter seieren på Beito.

SUVEREN: Tarjei Bø gikk bare raskere og raskere i sporet utover i åpningssprinten på Beitostølen, og tok til slutt en komfortabel seier i skiskytternes sesongåpning.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SUVEREN: Tarjei Bø gikk bare raskere og raskere i sporet utover i åpningssprinten på Beitostølen, og tok til slutt en komfortabel seier i skiskytternes sesongåpning.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen kunne er allerede forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Østersund siste helg i november, og kunne ta seg råd til å stå over dagens skiskytteråpning på Beitostølen etter å ha gått langrenn torsdag.

Det kunne ikke unggutten Tarjei Bø, men det skal godt gjøres om stryningen ikke er med til Sverige om to uker etter et strålende sprintrenn ingen av konkurrentene kunne hamle opp med.

Med bare én strafferunde og høy marsjfart i sporet, endte det til slutt med en komfortabel seier til supertalentet.

- Moro! Slikt gir selvsagt selvtittilt. Selv om selvtilliten vanligvis er relativt høy, er det alltid godt å få det til, sier Bø.

- Med sterk selvtillit, hva tør du si om sesongen som venter?

- I fjor klarte jeg nesten pallen. Det bør være et mål i år. Jeg føler jeg er god nok til det nå. Til å vinne også. Så det er et naturlig mål for meg. Jeg føler jeg er god nok til å ta VM-medaljer også.

Ut av sofaen - Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen sto over i dag. Hvat tror du de tenker om løpet ditt?

- Jeg regner med at de reiste seg fra sofaen, tok på seg treningstøy og dro rett ut og trente! De skulle nok fått jobbet for å slå meg i dag, men det er klart - de er jo de beste. Jeg er kanskje nummer tre nå.

- Hva kommer de til å si om løpet ditt når du treffer dem på hotellet etterpå?

- Det første de gjør er garantert å kommentere bomskuddet mitt. Slik er de, det er bare mobbing hele tida, sier landslagets yngstemann til Dagbladet.

Forrykende sisterunde Selv om han hadde en tung 15 kilometer i beina fra i går, og fikk så som så med søvn, gikk det bare raskere og raskere utover i løpet.

- Jeg var veldig sliten etter i går, og fikk nesten ikke sove i natt. Derfor var jeg ganske tung i dag tidlig. Da tok jeg en kort oppvarming, og åpnet ganske rolig. Men det gikk bedre etterhvert, og jeg tror jeg gikk en god sisterunde, sier 22-åringen, som ikke bare trenger å tro at sisterunden var god - den var forrykende.

Alexander Os, som var den eneste på seierspallen som skjøt feilfritt, var 1,5 sekunder etter Bø da han passerte ut etter stående skyting. I mål var han 25,2 sekunder bak stortalentet fra Markane IL.

Også råskinnet Lars Berger tapte terreng mot slutten, og var 44,6 sekunder bak Bø til slutt. Det holdt til en tredjeplass til slutt etter en liten sprekk på stående da det ble tre strafferunder.